|

Trump'tan gelen teklife Rusya'dan yanıt

Fransa'da yapılan G7 Zirvesi'ne katılan ABD Başkanı Trump, Rusya'nın gelecek yılki toplantıya davet edilmesinin mümkün olduğunu bir kez daha vurguladı. Rusya'dan yapılan açıklamada "Böyle bir davet gelirse değerlendirilecektir" yanıtı geldi. Rusya'nın G8 üyeliği, üye olan diğer yedi ülke tarafından, 2014'te Ukrayna politikası ve Kırım'ın yasadışı ilhakı gerekçesiyle askıya alındı.

11:06 - 25/08/2019 Pazar
Güncelleme: 11:16 - 25/08/2019 Pazar
Diğer
ABD Başkanı Trump ve Rusya Lideri Putin.
ABD Başkanı Trump ve Rusya Lideri Putin.

Fransa'daki G7 Zirvesi kapsamında temaslarına başlayan ABD Başkanı Donald Trump, kahvaltı için İngiltere Başbakanı Boris Johnson ile bir araya geldi. Trump, gelecek yıl ABD'nin ev sahipliği yapacağı zirveye Rusya'yı davet etmesinin mümkün olduğunu bir kez daha dile getirdi.

Rusya'dan yanıt

  • Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov ise bu açıklamaya hızlı bir yanıt verdi ve "Böyle bir davet gelirse Kremlin değerlendirecektir" açıklaması yaptı.

Trump uzun zamandır gündemde tutuyordu


Trump 20 Ağustos'ta Beyaz Saray'da Romanya Devlet Başkanı Klaus Iohannisile birlikte gerçekleştireceği toplantı öncesinde basın mensuplarına yaptığı açıklamada, Rusya'nın G7'ye geri dönmesine ve grubun çalışmalarının G8formatında devam etmesine itiraz etmeyeceğini kaydetmişti.

2014'te üyeliği fes edilmişti

Rusya'nın G8 üyeliği, topluluğunun diğer yedi üyesi tarafından, 2014'te Kırım'ın yasadışı ilhakı ve Ukrayna politikası gerekçe gösterilerek askıya alınmıştı.

Trump'tan Johnson'a: Brexit için doğru kişi

Öte yandan Trump, İngiltere'nin eski başbakanı Theresa May'in istifası süresince fazlaca dahil olduğu ve İngiliz siyasilerin tepkisini çektiği Brexitkonusuna da değindi.

Johnson'ın AB'den ayrılma konusundaki duruşuna destek veren Trump, gazetecilerin "Brexit için bir tavsiyeniz var m?" sorusuna "Onun tavsiyeye ihtiyacı yok, bu iş için doğru kişi" yanıtını verdi.


#Trump
#Putin
#ABD
5 yıl önce