|

TSK mensupları Kırgızistan’da

Yeni Şafak
21:14 - 14/05/2015 Perşembe
Güncelleme: 18:31 - 14/05/2015 Perşembe
AA

Türk Silahlı Kuvvetleri'ne (TSK) mensup 7 general ve amiral, askeri-teknik işbirliğinin genişletilmesi ve güçlendirilmesi amacıyla Kırgızistan'da gerçekleştirdikleri temasları tamamladı.



AA muhabirinin edindiği bilgiye göre, başkent Bişkek ve Çuy bölgesindeki Kırgızistan Silahlı Kuvvetleri'ne ait kışla ve birlikleri gezen Türk general ve amiraller, Genelkurmay Başkanı Asanbek Alımkojoyev tarafından kabul edildi.



Bişkek'te dört gün boyunca yoğun programlarını basına kapalı gerçekleştiren general ve amirallerin Kırgız üst rütbeli askerlerle birlikte, Bişkek ve Tokmok şehirlerindeki birliklerin yanı sıra, Rus Kant Askeri Hava Üssü ile askeri malzemeler üreten DASTAN Devlet Kurumu'nu ziyaret ettiği öğrenildi.



Çuy bölgesinde yer alan tarihi ve kültürel mekanları da gezen askeri heyet, buradaki bazı Kırgız ve Türk sivil toplum örgütlerinin yetkilileri ile de bir araya geldi.



Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel ile Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Hulusi Akar da bu yıl Kırgızistan'da resmi temaslarda bulunmuştu.

#Türk Silahlı Kuvvetleri
#Kırgızistan Silahlı Kuvvetleri
#Kırgızistan
9 yıl önce