|

Türk fırkateyni yaralanan Yunan denizci için seferber oldu

Hint Okyanusunda keşif gözetleme görevi sırasında Yunanistan bandıralı Aegean Angel tankerden yaralı gemi personeli için acil yardım çağrısı alana TCG GİRESUN (F-491) fırkateyni yardım gönderdi. Yaralı denizciye ilk müdahale TCG GİRESUN’un askeri doktoru tarafından yapıldı.

Yeni Şafak
10:21 - 8/09/2017 الجمعة
Güncelleme: 10:35 - 8/09/2017 الجمعة
Diğer
Yunan denizci Vazoios Marcos'un sol el başparmağı koptu.
Yunan denizci Vazoios Marcos'un sol el başparmağı koptu.

TCG GİRESUN (F-491) fırkateyni, Aden Körfezi’nde bir Türk Tuğamiral tarafından komuta edilen Birleşik Görev Kuvveti 151 (CTF-151) emrinde Deniz Haydutluğu ile Mücadele Harekâtına katıldı.

TCG GİRESUN Hint Okyanusunda keşif gözetleme görevi icrası esnasında, Yunanistan bandıralı Aegean Angel isimli tankerden 7 Eylül’de bir yaralı gemi personeli için acil yardım çağrısı aldı.


Yüksek süratle ticari gemiye yaklaşan TCG GİRESUN, kaza sonucu sol el başparmağı kopan ticari geminin personeli Yunanistan vatandaşı Vazoios Marcos’u almak üzere helikopterini Aegean Angel isimli gemiye gönderildi.

Helikopter kurtarma vinci vasıtasıyla yaralı kişiyi Aegean Angel gemisinden tahliye edildi ve TCG GİRESUN’a getirildi.


Yaralı denizciye ilk müdahale TCG GİRESUN’un askeri doktoru tarafından yapıldı. TCG GİRESUN yaralının tedavisi için en yakın liman olan Salalah/Umman’a gönderildi.

#TCG GİRESUN
#Vazoios Marcos
٪d سنوات قبل