|

'Türkler kardeşim' diyen başkana saldırı

Türkler ve Atatürk ile ilgili bazı olumlu görüşleri ile bilinen 76 yaşındaki Selanik Belediye Başkanı Yiannis Butaris, anma toplantısında çok sayıda fanatik Yunanlının saldırısına uğradı. Saldırganlar, Butaris’i tekme, tokat ve yumruklarla dövdüler.

Yeni Şafak
17:23 - 20/05/2018 Pazar
Güncelleme: 17:31 - 20/05/2018 Pazar
Diğer
Butaris, kalabalık fanatik bir grubun saldırısına uğradı.
Butaris, kalabalık fanatik bir grubun saldırısına uğradı.

Yunan Parlamentosu’nun 1994'te kabul ettiği sözde 'Pontuslu Rum Soykırımı’nı Anma Günü' etkinliği çerçevesinde Selanik’de düzenlenen gösteriye Belediye Başkanı Butaris de katıldı.

Hürriyet'te yer alan habere göre, Selanik’teki Beyaz Kule önünde yapılan tören sırasında, kalabalık bir grup Butaris’in daha önce Atatürk ve Türkler ile ilgili olumlu konuştuğunu söyleyerek, tören yerini terk etmesini istediler.

Fanatik grup saldırdı

Kendisine yöneltilen hakaret ve küfürlere aldırmayan Butaris tören alanında kaldı. Ancak kısa bir sure sonra kalabalık fanatik bir grubun saldırısına uğradı.

Başbakan Aleksis Çipras, saldırının “aşırı sağcı haydutların işi olduğunu” belirterek, suçluların en kısa sürede yakalanacaklarını söyledi. Siyasi partiler de Butaris’e yapılan saldırıyı kınadı.


Atatürk sokağı adı verilmesini önermişti

Butaris, Belediye Başkanı seçilmeden önce Selanik’de Atatürk’ün doğduğu evin bulundUğu sokağa “Atatürk Sokağı” adı verilmesini ve şehir merkezinde bir “Türk Anıtı” dikilmesini önermişti.

  • Ancak yoğun tepkiler üzerine geri adım atmıştı. 2012’de Belediye Başkanı seçildikten sonra
    “Türkler kardeşim”
    gibi sözleri nedeniyle de yoğun eleştirilere hedef olmuştu.
#Yunanistan
#Yiannis Butaris
6 yıl önce