|

Türklerin cömertliği beklentinin üstünde

WFP İcra Direktörü Cousin, Suriye'deki çatışma ortamından kaçan Suriyelilere Türk hükümetinin ve insanının gösterdiği cömertliğin beklentilerinin üstünde olduğunu söyledi.

Aa
00:00 - 12/01/2013 Cumartesi
Güncelleme: 12:06 - 12/01/2013 Cumartesi
Yeni Şafak
Türklerin cömertliği beklentinin üstünde
Türklerin cömertliği beklentinin üstünde

Birleşmiş Milletler'in (BM) uzmanlık kuruluşlarından biri olan Dünya Gıda Programı'nın (World Food Programme/WFP) ABD'li İcra Direktörü Ertharin Cousin, Ürdün ve Lübnan'a sığınan Suriyelileri geçen Kasım ayı başında ziyaretinin ardından yarın da Türkiye'yi ziyaret edecek.

Cousin, Türkiye gezisinde, ilk olarak İstanbul ve Ankara'ya uğrayacak. Cousin, buralarda hükümet ve Kızılay yetkilileriyle görüştükten sonra Suriyeli sığınmacıların bulunduğu Kilis'teki bazı kampları ziyaret edecek.

150 bin kadar Suriyeli sığınmacıyı topraklarında ağırlayan Türkiye'nin, Suriye'de yaşananların sebep olduğu insani kriz karşısında attığı adımlardan övgüyle söz eden 56 yaşındaki icra kurulu direktörü, "Türk hükümetinin ve Türk insanının cömertliği beklentimizin üstünde gerçekleşti. Bu dönemde dünya üzerindeki bir sürü ülke kendi ekonomik sıkıntılarıyla uğraşmakta. Türkiye, sınırını açarak yardıma ihtiyacı olan Suriyelilere cömertçe destek sundu. Hali hazırda 400 milyon dolar harcadı" dedi.

11 yıl önce