|

Uçağın enkazı bulundu cesetler çıkarılıyor

İha
00:00 - 7/06/2009 Pazar
Güncelleme: 09:45 - 7/06/2009 Pazar
Yeni Şafak
Uçağın enkazı bulundu cesetler çıkarılıyor
Uçağın enkazı bulundu cesetler çıkarılıyor

Air France'a ait Airbus A330 tipi yolcu uçağı 5 gün önce Brezilya-Fransa seferini yaparken radardan kaybolmuş ve uçaktan bugüne kadar bir haber alınamamıştı.

Brezilya yakınlarında Atlantik Okyanusu'na düştüğü sanılan uçağın enkazına sonunda ulaşıldı. Brezilya Hava Kuvvetleri tarafından yapılan açıklamaya göre Brezilya sahillerine bin 200 kilometre mesafede bulunan uçaktan yolcuların cesetleri çıkarılmaya başlandı.

Brezilya Hava Kuvvetleri sözcüsü Jorge Amaral, "Cumartesi günü saat 08.14'te (13.14 TSİ) Air France uçağının enkazına ve yolcuların cesetlerine ulaşıldığı yönündeki bilgileri doğruladık. Enkaz Brezilya sahillerine bin 200 kilometre mesafede bulundu" dedi.

Uçakta bulunan bir yolcunun yakını ise Brezilya Savunma Bakanı Nelson Jobim'in kendilerine uçakta bulunan 2 erkek yolcunun cesedinin denizden çıkarıldığını söylediğini ancak bu kişilerin kimliklerine ve uyruklarına ilişkin herhangi bir bilgi verilmediğini dile getirdi.

Amaral, uçağın enkazında bulunan yolculardan birinin bulunduğu sırada halen koltuğunda emniyet kemeri bağlı bir vaziyette ve uçuş kartının da üzerinde olduğunu belirtti.

Enkaz çevresine yayılan parçalar arasında ise deri bir çantanın bulunduğu ve içerisinde uçak biletinin yer aldığını aktaran Amaral, deniz yüzeyine çok sayıda oksijen maskesinin yayıldığını ve 237011038331-0 seri numaralı bir koltuk bulunduğunu söyledi.

Öte yandan enkazın ve enkazdan çıkarılan cesetlerin Fernado de Noronha Adası'na götürüleceği bildiren Amaral, "Arama-kurtarma operasyonunun başlarında kazadan kurtulanları bulmayı çok istedik ancak bu ne yazık ki mümkün olmadı" dedi.

Air France'a ait AF447 sefer sayılı Airbus A330 tipi yolcu uçağı Pazartesi günü Rio de Janeiro'dan Paris'e gerçekleştirdiği uçuş sırasında Atlantik Okyanusu üzerinde kaybolmuştu.

15 yıl önce