|

Uganda'da ebola salgını: 23 ölü

İha
00:00 - 8/12/2007 Cumartesi
Güncelleme: 10:07 - 8/12/2007 Cumartesi
Yeni Şafak
Uganda'da ebola salgını: 23 ölü
Uganda'da ebola salgını: 23 ölü

Uganda'nın kuzey kesiminde tedavi gören bir Ebola hastası hayatını kaybetti. Ülkede hastalık sebebiyle ölenlerin sayısı 23'e yükledi. Yetkililer, hastalığın yapılmasından endişe duyuyor.

Uganda'nın kuzey bölgesinde yer alan Bundibugyo'da Ebola hastalığı sebebiyle tedavi gören bir hasta hayatını kaybetti. 250 bin nüfuslu bölgede yüzlerce kişinin hastalığa yakalanmasından korkulurken, ülke genelinde Ebola virüsünden hayatını kaybedenlerin sayısı 23'e yükseldi. Sağlık Bakanlığı Salgın Hastalıklarla Mücadele Bölümü Başkanı Sam Okware, "Şu an hastalığın tespit edildiği 104 kişi var ve bunlardan 23'ü hayatını kaybetti" şeklinde konuştu. İlk olarak Eylül ayında teşhis edilen ölümcül virüs,

Viktoria Gölü yakınlarındaki Masaka ve Kenya sınırında bulunan Mbale ortaya çıkmıştı. Okwara, Mbala'da bir kişinin hayatını daha hayatını kaybetmesinin ardından soruşturmanın sürdüğünü, Masaka'da ise 2 balıkçıda Ebola benzeri semptomların görüldüğünü kaydetti.

Öte yandan temas yoluyla bulaşan hastalığa karşı Kenya alarma geçerek önlemlerini artırdı. Kenya Sağlık Bakanı Paul Sang, "Bu aşamada ani baş dönmesi, baş ağrısı, kusma ve ishal şikayeti bulunan kişilerin derhal hastanelere başvurmaları gerekiyor" dedi.

16 yıl önce