|

Ukrayna’nın imarında ibre Türkiye’den yana

Savaşta büyük hasara uğrayan Ukrayna’nın yeniden imarında Türk müteahhitlerin bir adım önde olduğunu belirten İnşaat Müteahhitleri Konfederasyonu Başkanı Tahir Tellioğlu, Çin ve Polonya faktörüne dikkat çekti ve “Ağırlığın Türkiye’de olabileceğini tahmin edebiliyoruz” dedi.

Ali Kürşat Büyükada
01:18 - 18/08/2022 Perşembe
Güncelleme: 01:21 - 18/08/2022 Perşembe
Yeni Şafak
Arşiv.
Arşiv.

Yeni Şafak’a konuşan Tellioğlu, Ukraynalı işbirlikçilerin yapılarını Türk müteahhitlere emanet etme konusunda iyi niyet dileklerini ilettiklerini söyledi. Savaş sona erdiğinde Ukrayna’da fazlasıyla inşaat işi olacağını söyleyen Tellioğlu, “Türkiye, Ukrayna’nın mimari olarak yeniden ayağa kaldırılmasında tercih edilebilecek ilk ülke” ifadelerini kullandı.

UKRAYNA’DA UZUN SÜRELİ İŞ VAR

  • Yapıları yenileme konusunda en mantıklı seçimin Türk mühendis ve işçiler olacağını belirten Tellioğlu, “Avrupa yıllardır kendi inşaat tedarikini Polonya ve Ukrayna’dan karşılıyordu. Avrupa’nın en büyük inşaat yüklenicilerinden biri olan Ukrayna darbe aldı. Uzun bir süre kendi yapılarıyla ilgili sorunları olacak. Polonya ve Türkiye bu konuda Ukrayna’nın en büyük destekçileri olacak” dedi.
#Ukrayna
#Türkiye
#Avrupa
2 yıl önce