|

CHP'li Koç'un hesabı tutmadı

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Koç hesabı tutturamadı. Yüzde 60’lık bir dengeden bahseden Koç, barajı aşan CHP, MHP ve HDP’nin oylarının toplamını yüzde 54,4 olmasına karşın bu rakamı yüzde 60 olarak gösterdi. Koç, "En uygun hükümet modelinin yüzde 60'ın içinden çıkacağına biz inanıyoruz" dedi.

Yeni Şafak
16:29 - 16/06/2015 Salı
Güncelleme: 13:44 - 16/06/2015 Salı
AA
Gündem
Gündem

CHP Merkez Yönetim Kurulu (MYK), genel seçimin ardından ilk kez Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında toplandı.



CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Haluk Koç, toplantı devam ederken basın mensuplarına açıklamalarda bulunan ve soruları yanıtladı.



Koç, MYK'da parti içi işleyişe ilişkin bazı kararlar aldıklarını, seçim sonrasını değerlendirmek üzere 17 Haziran Çarşamba günü CHP'nin belediye başkanlarıyla, 18 Haziran Perşembe günü il başkanlarıyla, 22 Haziran Pazartesi ise milletvekilleriyle bir araya geleceklerini bildirdi.



Koç, bir yıl erteledikleri olağan kurultaylarının ise 20 Haziran-20 Aralık arasında, ilçe ve illerden başlayarak gerçekleştireceklerini ifade etti.



"Partiler ilişkilerini kamplaşmalara göre kurmamalı"


Seçim sonuçları kapsamında, yüzde 60'lık kitlenin beklentisinin, mantık çerçevesinde, duygusallıktan, yaşanmış yüklerden uzak, bundan sonrasına yönelik adımlar atılması olduğunu belirten Haluk Koç, hiçbir siyasi partiyi, ona oy veren yurttaşları yok sayan bir değerlendirme darlığı içinde bulunmadıklarını vurguladı.



"Türkiye'de 7 Haziran seçiminde tek parti iktidarı sona ermiştir ancak tek parti devleti maalesef devam etmektedir" ifadelerini kullanan Koç, şöyle devam etti:



"Bu da bu günün önümüze getirdiği başka bir gerçektir. Siyasetin sıkıştığı şu günlerde, seçime muhalefet partileri olarak giren tüm partilerimiz, ilişkilerini geçmişte yaşanmış çatışmalara, kamplaşmalara göre kurmamalı düşüncesindeyiz. Kurulacak koalisyonun demokrasiyi ve refahı önceleyen bir koalisyon olmasını istediğimizi ifade ediyoruz."



"Sandığın sağladığı olanak heder edilmemeli"


Demokrasi, huzur ve kalkınmanın siyasette bir çıkış, yol haritası olması gerektiğinin altını çizen Koç, "Yüzde 60'lık blok denince, çeşitli tartışmalar gündeme geliyor. Türkiye'nin geçmiş dönemde uğradığı ağır tahribatı giderecek, gerekten ihtiyaç duyulan siyasal ve toplumsal tüm onarımı sağlayacak, ekonomik istikrar, büyüme, kriz yönetimi için gerekli güven ortamını sağlayacak en uygun hükümet modelinin yüzde 60'ın içinden çıkacağına biz inanıyoruz" dedi.



Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bülent Arınç'ın, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun dün açıkladığı 14 maddeye dair, "Çözüm Süreci ile ilgili hiçbir şey söylememiş, çok büyük eksiklik" dediğini hatırlatan Koç, Arınç'ın açıklamasında çelişkiler bulunduğunu söyledi.



Öte yandan, seçim sonuçlarının ve koalisyon ihtimallerinin ele alındığı MYK toplantısı yaklaşık iki saat sürdü.



Kılıçdaroğlu'nun hesabı da tutmamıştı


Parti Meclisi toplantısında CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 7 Haziran seçimlerinden sonra yaşanan süreci

değerlendirirken yüzde 60'lık bir dengeden bahsetmişti. S

eçimlerde barajı aşan CHP, MHP ve HDP'nin oylarının toplamını tutturamamıştı. Üç siyasi partinin toplamı yüzde 54,4 olurken, Kılıçdaroğlu bu rakamı yüzde 60 olarak göstermişti. Kılıçdaroğlu, AK Parti'nin almış olduğu yüzde 40,87'lik oranı ise yok saymıştı.





#CHP Merkez Yönetim Kurulu
#Haluk Koç
#seçim sonuçları
#koalisyon
9 yıl önce