|

Yeni odasını yiyemeyecek!

Nadir görülen Pica hastalığı nedeniyle odasındaki eşyaları yavaş yavaş yiyen 6 yaşındaki Zach Tahir için dişini geçiremeyeceği yeni bir oda kuruldu.

yenisafak.com.tr / DIŞ HABERLER
00:00 - 21/02/2013 Perşembe
Güncelleme: 10:30 - 21/02/2013 Perşembe
Yeni Şafak
Yeni odasını yiyemeyecek!
Yeni odasını yiyemeyecek!

İngiltere'de yaşayan altı yaşındaki Zach Tahir, çok ender görünen bir hastalıktan mustarip. Pica, adı verilen hastalığı nedeniyle Zach, yiyeceklerle yenemeyecek objeleri ayırt edemiyor. Aynı zamanda otizm teşhisi de konan ve konuşamayan küçük çocuk bugüne kadar odasındaki mobilyaların büyük kısmını yedi.

Oğlunun durumuna çare bulmaya çalışan annesi Rachel Tahir, Zach'ın yiyemeyeceği özel bir oda oluşturmak için kolları sıvadı. Bunun için bir kampanya başlatan Rachel Zach, bir yıl sonunda toplanan paralara kendi bütçesinden de ilave yaparak Zach'ın yiyemeyeceği özel bir oda oluşturdu.

BU KEZ EŞYALARI YİYEMEYECEK

Zach'ın doğum gününe yetiştirilen ve 36 bin sterline mal olan odadaki eşyalar, çocuğun dişlerini geçiremeyeceği özel maddelerden üretildi, perdeler de Zach'ın ulaşamayacağı bir şekilde yerleştirildi. Odaya konan kamera sistemi ile de Rachel Tahir oğlunu sürekli izleyebilecek.


11 yıl önce