|

Yeşil Bölgede güvenlik önlemleri arttırıldı

Irak'ın başkenti Bağdat'ta hükümet binalarının bulunduğu korunaklı Yeşil Bölge girişlerinde güvenlik önlemleri artırıldı. Bölge girişlerine çok sayıda asker ve zırhlı araç konuşlandırıldı, birçok yol trafiğe kapatıldı.

Yeni Şafak
12:56 - 6/05/2016 Cuma
Güncelleme: 11:05 - 6/05/2016 Cuma
AA
Irak'ın başkenti Bağdat'ta Yeşil bölge girişlerine çok sayıda asker ve zırhlı araç konuşlandırıld
Irak'ın başkenti Bağdat'ta Yeşil bölge girişlerine çok sayıda asker ve zırhlı araç konuşlandırıld

Meclis, Dışişleri Bakanlığı, Savunma Bakanlığı ve İstihbarat Dairesi binalarının da bulunduğu Yeşil Bölge'nin girişlerine çok sayıda asker ve polis ile zırhlı araç konuşlandırıldı. Bölgeye giden Cumhuriyet ve Es-Sınek köprülerinin de beton bariyerlerle kapatıldığı görüldü.



İçişleri Bakanlığı kaynaklarından alınan bilgiye göre, Bağdat'ın giriş kapıları da beton bariyer ve tellerle kapatılırken, başkente giriş ve çıkışlar geçici olarak askıya alındı. Iraklı güçler, Şii lider Mukteda es-Sadr yanlılarının her cuma günü gösteri düzenlediği Bağdat'ın merkezindeki Tahrir Meydanı'na giden tüm yolları da trafiğe kapattı.



Sadr'ın Bağdat ofisinden yapılan açıklamada, cuma gösterilerinin bu hafta Tahrir Meydanı ya da Yeşil Bölge girişlerinde değil, başkentin doğusunda bulunan ofisin yakınlarında düzenleneceği duyuruldu.



İbadi, "tehlikeli işaret" demişti


Irak Başbakanı Haydar el-İbadi, dün yaptığı açıklamada, Sadr yanlılarının geçen hafta Yeşil Bölge'deki meclis binasını basıp bazı milletvekillerine saldırmasını "tehlikeli işaret" olarak nitelendirmiş, meclise giren eylemcilerin cezalandırılacağını ve caydırıcı önlemler alacaklarını söylemişti.



İbadi, olaylar üzerine dün Özel Kuvvetler Timi Komutanı ve Yeşil Bölge'nin güvenliğinden sorumlu Korgeneral Muhammed Rıza'yı görevinden almıştı.



Şii lider Sadr yanlısı çok sayıda gösterici cumartesi günü Yeşil Bölge'yi ihlal ederek meclis binasına girmiş, içerideki eşyalara zarar vermişti. Bazı milletvekillerinin de saldırıya uğradığı olayların ardından göstericiler pazar günü Yeşil Bölge'den ayrılmıştı.



#Irak
#Bağdat
#Yeşil bölge
#Güvenlik
8 yıl önce