|

Hafızlık finalinde ter döktüler

Aa
00:00 - 19/09/2011 Pazartesi
Güncelleme: 00:39 - 19/09/2011 Pazartesi
Yeni Şafak
Hafızlık finalinde ter döktüler
Hafızlık finalinde ter döktüler

Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından Kur'an kurslarındaki erkek öğrenciler arasında düzenlenen hafızlık yarışmasının Türkiye finali Trabzon'da yapıldı. Arsin Spor Salonu'nda düzenlenen yarışmada bölge yarışmalarında birinci olan Trabzon Arsin Yeşilyalı Kuran Kursu'ndan Abdülkadir Yorgun, İstanbul Fatih Hacı Mustafa İpekçi Kuran Kursu'ndan Ubeydullah Altunbaş, İstanbul Çekmeköy Alemdağ Kuran Kursu'ndan Malili Aboubacar Dıaby, İzmir Karabağlar Kestanepazarı Kuran Kursu'ndan Hayri Aslan, Kahramanmaraş Şehadet Kuran Kursu'ndan Ubeydullah Kırlar, Düzce Hafız Hasan Erkek Kuran Kursu'ndan Abdullah Çelik katıldı. Vatandaşların büyük ilgi gösterdiği yarışma öncesinde, 2010 yılında Türkiye birincisi olan Arsin Yeşilyalı Kur'an Kursu'ndan mezun olan Furkan Pakih Kur'an okudu. Diyanet İşleri Başkanlığı Eğitim Hizmetleri Genel Müdürü Prof. Dr. Ali Erbaş ise yaptığı konuşmada, kurum olarak en çok önem verdikleri konuların başında Kuran eğitimi geldiğini söyledi.

KURSLARDA HAFIZLIĞA YOĞUN İLGİ

Yaz kurslarında 2,5 milyon öğrenciye Kur'an eğitimi verildiğini belirten Erbaş, “Özellikle yaz döneminde hocalarımız çocukların eğitimi için adeta seferber oluyor. Ülke genelindeki 11 bin kursun bininde hafızlık eğitimi veriliyor. Başkanlık olarak bu kurslarımızdaki eğitim kalitesini artırmaya çalışıyoruz' dedi.



Birinci Maraş'tan çıktı

Yarışmada Kahramanmaraş Şehadet Kur'an Kursu'ndan Ubeydullah Kırlar birinci, İzmir Karabağlar Hatay Kestanepazarı Kur'an Kursu'ndan Hayri Aslan ikinci, İstanbul Çekmeköy Alemdağ Kur'an Kursu'nda eğitim gören Malili Aboubacar Dıaby ise üçüncü oldu.


13 yıl önce