|

1 Nisan’da başlar üç senede teslim ederiz

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, kentsel dönüşüm için müjdeyi vererek, “1 Nisan’da başlar 3 senede teslim ederiz” dedi. Bakan Kurum, öncelikli olanlarda TOKİ ve İller Bankası desteği ile çalışmaların süreceğini söyledi.

Yeni Şafak
04:00 - 18/03/2019 Pazartesi
Güncelleme: 00:40 - 18/03/2019 Pazartesi
Yeni Şafak
​Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum
​Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum
Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Türkiye'de dönüştürülmesi gereken 6,7 milyon konuttan 1,5 milyonunun acil ve öncelikli durumda bulunduğunu belirterek, "
Bu alanlara ilişkin yılda 300 bin konut yapmak suretiyle önümüzdeki 5 yıllık süreçte buraları dönüştürmek istiyoruz. 300 bin konutun yaklaşık yüzde 10'unu Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) eliyle yapacağız. Kalan kısmına da İller Bankası Genel Müdürlüğümüz ile yüzde 50'ye kadar faiz desteği vermek suretiyle, o kentsel dönüşümü yerel yönetimlerimizle yapma arzusu içindeyiz
" dedi.

BAŞVURU 200 BİNİ GEÇTİ

Bakan Kurum, Çanakkale'de Çataltepeliler Derneği Lokali'nde düzenlenen "
Sosyal Konut Kentsel Dönüşüm
" başlıklı toplantıda yaptığı konuşmada, kentteki dönüşüm için vatandaşlara müjde verdi. Bakan Kurum, 1 Nisan itibariyle çalışmayı başlatıp, hak sahiplerinden tek kuruş almadan evleri 3 sene içerisinde teslim edebileceklerini de söyledi.
50 bin konutluk projenin 67 ili ilgilendirdiğini anlatan Kurum, “
Tabii vatandaşlarımız uygun ödeme seçenekleriyle, devlet güvencesiyle sağlam, yatay mimari anlayışıyla, mahalle kültürü anlayışıyla uygun konutlarına sahip olacak
" dedi. Kurum, bu konutlar için başvuru sayısının 200 bini aştığını bildirdi.
  • Terör kadar önemli
  • Kurum, Türkiye’nin bugüne kadar depremlerde 82 bin canını yitirdiğine dikkati çekerek, şunları kaydetti: “En son Kartal’da, 5 gün ben o göçüğün yanındaydım. Orada 21 canımız gitti. Tüm Türkiye üzüldü ama artık şunu istiyoruz, bu kentsel dönüşümle alakalı, deprem dönüşümüyle alakalı bizim bunu acil şekilde dönüştürmemiz lazım. Bu, deprem riski taşıyan, gerçekten yıkılma tehlikesi olan binaları hızlı şekilde dönüşüme uğratmak zorundayız. . Bu bizim en önemli gündem maddemiz. İnanın terör kadar önemli. İstiyoruz ki başka annemiz ağlamasın, başka ocaklara ateş düşmesin.”
#Murat Kurum
#TOKİ
5 yıl önce