|

10 günde 1 yıllık gaz kullandık

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, son 10 günde 2 milyar metreküp civarında doğalgaz kullanıldığını açıkladı. Bakan Yıldız, “Bu, bazı ülkelerin 1 yılık toplam ihtiyacı kadar” dedi.

Yeni Şafak
16:36 - 14/01/2015 Çarşamba
Güncelleme: 16:41 - 14/01/2015 Çarşamba
IHA

Bakan Taner Yıldız, Enerji Verimliliği Haftası’nın açılış programına katıldı. Bakan Yıldız açılışın ardından basın mensuplarının sorularını yanıtladı.


“10 GÜNDE 1 YILLIK GAZ KULLANDIK”

Bir soru üzerine Bakan Yıldız, 10 gün içerisinde Türkiye’de doğalgaz tüketiminin zirveye çıktığını belirterek, tüketimin en çok İstanbul, Ankara, Bursa, Eskişehir ve Kocaeli olduğunu bildirdi. Yıldız, "Son 10 gün içinde Türkiye’de 2 milyar metreküp civarında doğalgaz kullanıldı. Bu bir kısım ülkelerin 1 yılık toplam ihtiyacı kadar. Bazı ülkeler bunun iki katını kullanıyor bir yılda. 8 Ocak’ta 225 milyon metreküpe yakın gaz kullandık, sadece bir gün içerisinde kullanıldı. Hazırlıklı girmeye çalıştık. Eskişehir yaz kullanımının yaklaşık 22 katını kullanmaktadır. Bunların doğru bir şekilde yönetilmesi için çaba sarf ediyoruz" dedi.


Ukrayna’daki gerilimin Türkiye’de nelere yol açabileceğine ilişkin sorulan soruyu Taner Yıldız, "Rusya’dan aldığımız doğalgazın yarısını da Batı Hattı’ndan karşılıyoruz. Herhangi bir anlaşmazlık veya problem halinde veya fiziksel bir durum olması halinde tabii ki Türkiye’nin arz güvenliği bundan etkilenir. Bunu şu anda ön görmüyoruz. Son yapılan toplantıda uzlaşma noktasına gelindi. Bunun bir maliyet unsuru olduğunun bir kez daha altını çizmek istiyorum" şekline yanıtladı.

#taner yıldız
#doğalgaz
#rusya
#enerji bakanı
9 yıl önce