|

Altın tahvili ihracında ikinci tur

Ekonomiden sorumlu Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, Hazine'nin yastık altındaki altınları ekonomiye kazandırmak amacıyla altın tahvili ve altına dayalı kira sertifikası ihracına bu yıl da devam edeceğini belirterek, “Çalışmalarımızı tamamladık. Altın tahvilinde ikinci ihraç için 26 Mart-20 Nisan’da 4 etap halinde Ziraat Bankası'nın 81 ildeki yaklaşık 320 şubesinde talep toplanacak” dedi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 19/03/2018 Pazartesi
Güncelleme: 08:16 - 19/03/2018 Pazartesi
Yeni Şafak
Türkiye genelinde altın tahvili ve altına dayalı kira sertifikası ihracı gerçekleştirildiğini hatırlattı.
Türkiye genelinde altın tahvili ve altına dayalı kira sertifikası ihracı gerçekleştirildiğini hatırlattı.

Şimşek, ülkede yastık altındaki altın miktarının en az 2 bin 200 ton olduğunun ve bunun değerinin 300 milyar lirayı bulduğunun tahmin edildiğine dikkati çekerek, bunu ekonomiye kazandırmak amacıyla geçen yıl ekim ayında Türkiye genelinde altın tahvili ve altına dayalı kira sertifikası ihracı gerçekleştirildiğini hatırlattı.

MERKEZ’İN REZERVİNE 2,5 TONLUK GİRİŞ

Yatırımcı tabanının geliştirilmesini, ihraç edilen enstrümanların çeşitlendirilmesini de amaçlayan Hazinenin bu ihracı sonucunda geçen yıl yaklaşık 2,5 ton altın toplanarak Merkez Bankası'nın rezervlerinin artırıldığına işaret eden Şimşek, yaklaşık 12 bin 800 vatandaşın altınlarını hem devlet güvencesinde saklama hem de altınlarına ek bir getiri elde etme fırsatı yakaladığını söyledi.

Bu kapsamda katılımcıların yüzde 54’ünün kira sertifikası talebinde bulunduğunu belirten Şimşek, ilk ihraçta kadınların ilgisinin yoğun olduğunu, talebin yüzde 55’inin kadınlardan geldiğini ifade etti.

  • Gram altında
    rekor seviye
  • Altının gram fiyatı bu hafta, altının ons fiyatındaki değer kayıplarına karşın dolar kurundaki yükselişlerden bulduğu destekle alış ağırlıklı bir seyir izledi. Haftaya 162 liradan başlayan gram altın, bu süreçte yükseliş eğilimini sürdürerek, 16 Mart Cuma günü 166,4 lira ile tüm zamanların en yüksek seviyesini gördü. Yatırımcısına haftalık bazda yüzde 2,1 getiri sağlayan altının gram fiyatı, haftayı 165,6 liradan tamamladı. Uzmanlar, gram fiyatının 161-163 lira bandı üzerinde kaldığı sürece 170 liraları zorlayacağını belirtiyor.

#Mehmet Şimşek
#Hazine
#Altın
6 yıl önce