|

Altından kâr etmenin yolları

Hemen hemen herkes yatırımını altından yana yapmak ister. Genel anlamda altın en fazla kazandıran ürünlerden biridir. Ancak altın alırken dikkat edilmesi gereken bazı noktalar var. Alrtını aldığınız gün bile daha fazla kazanmanızı sağlayabilir. Peki altından kâr etmenin yolu nedir? Hangi altın daha fazla para kazandırır? 10 Aralık'ta altın fiyatları ne oldu? Çeyrek altın ne kadar oldu? Altını nereden almalı? İşte bu detaylar haberimizde.

Yeni Şafak
08:46 - 10/12/2017 Pazar
Güncelleme: 08:58 - 10/12/2017 Pazar
Yeni Şafak
Altından kazanmanın bazı püf noktaları var.
Altından kazanmanın bazı püf noktaları var.

Altın pek çok kişinin yatırım yöntemi. Ama yatırım yaparken nasıl kazanacağınızı da bilmeniz gerekir. Örneğin altın ticaretinde en düşük kâr marjı cumhuriyet altınında. Cumhuriyet altının fiyatında düşüş olmuyor. Dolayısıyla cumhuriyet altını orta ve uzun vade için iyi bir yatırım aracı haline geliyor. Ama eğer bir kilonun üzerinde bir altın alımı ve satımı yapacaksınız çünkü külçe altında alım-satım arasındaki fiyat farkı daha düşük.

ALTINI KAPALIÇARŞI'DAN ALIN

Kapalıçarşı'da külçe altındaki fiyat farkı 50 kuruş iken, semt kuyumcusunda bu fark 1.5-2 lira civarında olabilir

10 ARALIK 2017 PAZAR ALTIN FİYATLARI

ALTINI HANGİ SAATTE ALMALIYIZ?

Altın piyasasında fiyatların oluştuğu saatler 11.30 ile 12 arasında. Saat 15.30 gibi New York borsasının açılışı sonrası yeni fiyatlar da oluşabilir. Yani öğleden sonraki fiyatların daha gerçekçi, sabah saatlerinde genellikle bir önceki günün fiyatlarından satış yapılır. Buna göre altın alacağınız saati ayarlayabilirsiniz.

NE ZAMAN ALTIN ALMALI?

Haftanın ilk yarısında altın fiyatları diğer günlere nazaran yüzde 60 civarında daha ucuz oluyor. Haftanın ikinci yarısında fiyatlar yüzde 40 artabilir.

#Altın
#Altın fiyatları
#Kapalıçarşı
#Altın yatırımı
#Altın karı
6 yıl önce