|

Arap turizmi bal ihracatını arttırdı

Doğu Karadeniz’den 2017 yılının ocak-temmuz döneminde ihraç edilen bal miktarı, önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 26 artışla 202 bin 878 kilograma yükselirken en fazla ihracat da Suudi Arabistan’a gerçekleştirildi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 28/08/2017 Pazartesi
Güncelleme: 01:17 - 28/08/2017 Pazartesi
Yeni Şafak
​Arap turizmi bal ihracatını arttırdı
​Arap turizmi bal ihracatını arttırdı

Doğu Karadeniz İhracatçılar Birliği (DKİB) Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Hamdi Gürdoğan, yaptığı açıklamada, Türkiye’den geçen 7 aylık dönemde 35 ülkeye bal ihracatı gerçekleştirildiğini söyledi. Gürdoğan, Türkiye’den ocak-temmuz döneminde 2 milyon 990 bin 470 kilogramlık bal ihracatıyla ilk sırayı Almanya’nın aldığını vurgulayarak, bunu Amerika Birleşik Devletleri ile Suudi Arabistan’ın takip ettiğini anlattı.

SUDDİLER TALEP EDİYOR

Doğu Karadeniz'den Suudi Arabistan, Almanya, Katar ve Birleşik Arap Emirlikleri'ne ihracat gerçekleştirildiğini vurgulayan Gürdoğan, "Son yıllardan Arap turistlerin bölgeye ilgileri ve ürünü tatmaları, Suudi Arabistan'a yapılan ihracatı da artırmıştır. İhracattaki bu olumlu artıştan da oldukça memnunuz. Giderek bu rakamın daha da üst seviyelere çıkacağını tahmin ediyoruz" diye konuştu.

#Ahmet Hamdi Gürdoğan
#DKİB
#Birleşik Arap Emirlikleri
#Almanya
#Suudi Arabistan
#Katar
7 yıl önce