|

Arı sütüne kadın zekası

Artan rekabetle birlikte pazardaki payını her geçen gün biraz daha yükselten KOBİ’ler ekonomiye büyük katkı sağlıyor. Zonguldak’ta yaşayan 2 çocuk annesi Zeliha Morcu, “Genç Çiftçi Projesi” kapsamında aldığı hibe desteğiyle ürettiği arı sütünü, kilogramı 5 bin liradan Türkiye’nin çeşitli illerine gönderiyor. Girişimcinin yılsonu hedefi ise üretimde 25 kiloya ulaşmak.

Yeni Şafak ve
04:00 - 18/05/2018 Cuma
Güncelleme: 00:46 - 18/05/2018 Cuma
Yeni Şafak
KOBİ’ler ekonomiye büyük katkı sağlıyor.
KOBİ’ler ekonomiye büyük katkı sağlıyor.

Morcu, bu yılki üretim hedeflerinin 25 kilogram olduğunu aktararak, şöyle konuştu: “Pazarlama konusunda sıkıntımız yok. Şu anda siparişlerimize yeti- şemiyoruz. Siparişler de ge- nellikle Türkiye’nin değişik illerinden geliyor ve yine il içerisinde de dağıtımını ya- pıyoruz.” Morcu, kadınların bu tür mesleklerde girişim- ciliklerini kullanarak başarılı olabileceğini aktardı.

Küçük ve Orta Büyüklükteki İşletmeler (KOBİ) ekonominin can damarlarını oluştururken; bu alanda verilen destekler büyük önem taşıyor. Ekonomik ve sosyal kalkınmanın kaldıracı olan sektör de her gün yeni başarılara imza atılıyor. Zonguldak’ın Ereğli ilçesinde yaşayan Zeliha Morcu’nun hikayesi herkese örnek olacak türden. Yaklaşık 2 yıl önce eşinin önerisi üzerine Gıda, Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğüne giderek, "Genç Çiftçi Projesi"ne başvuran 37 yaşındaki Morcu, başvurusunun uygun görülmesi üzerine 30 bin lira hibe almaya hak kazandı.

SİPARİŞLERE YETİŞEMİYOR

Aldığı destekle ilçeye bağlı Süleymanbeyler köyündeki evinin yakınında 1 dönümlük arazide 40 kovan ile arı sütü üreticiliğine başlayan Morcu, gün geçtikçe kovan sayısını arttırarak 75'e yükseltti. Kilogramı 5 bin liradan alıcı bulan arı sütünü Türkiye'nin dört bir yanına gönderen kadın girişimci, bu yıl 25 kilogram ürün çıkarmayı hedeflediği işinde, siparişleri yetiştirmekte zorlanıyor.


40 KOVANI 75’E ÇIKARDI

Morcu, 40 kovan ile başladığı üretimde şu an 75 kovana ulaştıklarını belirterek, bölgenin en yüksek kapasiteli arı sütü üreticilerinden olduklarını dile getirdi. Eşi Serkan Morcu'nun da yardımıyla günün erken saatlerinde kovanlardan arı sütü topladıklarını anlatan Morcu, ürünleri muhafaza altına alındıklarını kaydetti.

  • Yılsonu hedefi 25 kilogram
  • Morcu, bu yılki üretim hedeflerinin 25 kilogram olduğunu aktararak, şöyle konuştu: “Pazarlama konusunda sıkıntımız yok. Şu anda siparişlerimize yeti- şemiyoruz. Siparişler de ge- nellikle Türkiye’nin değişik illerinden geliyor ve yine il içerisinde de dağıtımını ya- pıyoruz.” Morcu, kadınların bu tür mesleklerde girişim- ciliklerini kullanarak başarılı olabileceğini aktardı.
#Arı
#Arıcılık
#Kadın
6 yıl önce