|

Başbakan: Kılıçdaroğlu anlattı

İstanbul-Bursa-İzmir otoyol kesiminin açılış töreninde konuşan Başbakan Binali Yıldırım, yolun tamamının 2018'de biteceğini söyledi. Anayasa değişikliğine de değinen Yıldırım "Aslında sayın Kılıçdaroğlu'na teşekkür etmemiz lazım. Bizim anlatamadığımızı çok güzel şekilde anlattı. Başbakan'la Cumhurbaşkanı ayrı partilerden olursa ne olacak dedi. İşte bu sistem, bunu getiriyor. Anlaşmazlığı, yetki tartışmasını ortadan kaldırıyor" dedi.

Yeni Şafak
11:41 - 8/03/2017 Çarşamba
Güncelleme: 12:54 - 8/03/2017 Çarşamba
Yeni Şafak
Başbakan konuşuyor.
Başbakan konuşuyor.

Başbakan Binali Yıldırım yapımı süren İstanbul-İzmir Otoyolu'nun Kemalpaşa- Bornova-Otogar Kavşağı kesiminin hizmete açılış törenine katıldı.



Açıklamadan öne çıkan başlıklar şöyle:



Bugün açılışını yaptığımız 26 kmlik bu otoyol hatırlayın, İstanbul-İzmir otoyolunu yaparken İzmirlilere bir söz verdik. Bu otoyol İstanbul'dan başlayıp İzmir'e gelmeyecek, aynı zamanda İzmir'den de başlayacak dedik. Bursa'ya 85 kmlik yol bitti, önümüzdeki günlerde de onu açacağız. Açılışını yaptığımız yol 3 gidiş, 3 geliş, 2 tünel var her birinin uzunluğu bin 671 metre.




15 yıllık AK Parti iktidarının özetini size veriyim. 2003'te göreve başladığımda 6 bin 100 km 79 yılda Türkiye'de bölünmüş yol yapılmış. Şimdi bu rakam 25 bin 200'e ulaştı. Yapılan bütün yolların sıcak asfaltlı yolların toplamı 2002'ye kadar otoyollar dahil 8 bin 500 km, şimdi 21 bin 300 km. 79 yılda Türkiye'de yapılan tünel miktarı 50 km. 15 yılda biz bu rakamı 350 km'ye çıkardık. Yol medeniyettir, işte AK Parti'nin farkı bu. Kurucu genel başkanımız, Cumhurbaşkanımız Türkiye'yi imar ve inşa noktasında yolları olmazsa olmaz gördü. Biz de aldığımız talimatla yolları böldük gönülleri birleştirdik, doğu ile batıyı kuzey ile güneyi memleketi kardeş yaptık.



  • Amacımız yolları yaparken şehirleri en kısa yoldan birbirine bağlamak. Bu açtığımız yol sadece İstanbul ve İzmir'e yaramıyor. Manisa, Eskişehir, Aydın, Denizli birçok ile yarayacak. Bu yol 2018'de bitmiş olacak. İstanbul İzmir arası 2 saat 50 dakika. İşte medeniyet, hizmet bu.

İzmir için yeni bir proje, ihalesi yapıldı, kazmayı vuracağız. Kuzey Otoyolu yani Çiğli'den başlıyor Bergama'ya kadar...Koyundere'ye kadar bitirdik. Bunun üzerine 76 kmlik kısmının da ihalesini yaptık başlıyor. Hayırlı uğurlu olsun. Açtığımız yol 1,5 milyar lira eski parayla katrilyon. Helali hoş olsun.



Anayasa değişikliği


  1. Bu değişikliğini biz ne kadar anlatalım diye uğraşıyoruz. Aslında sayın Kılıçdaroğlu'na teşekkür etmemiz lazım. Bizim anlatamadığımızı çok güzel şekilde anlattı. Başbakan'la Cumhurbaşkanı ayrı partilerden olursa ne olacak dedi. İşte bu sistem, bunu getiriyor. Anlaşmazlığı, yetki tartışmasını ortadan kaldırıyor. Ama bir detay var, Kılıçdaroğlu sistemin değiştiğinin farkında değil. O da yorgunluğuna rastlamış.

Gelen sistemle Türkiye'de Cumhurbaşkanlığı sistemi kriz olmaktan çıkacak. 2007'de bize Cumhurbaşkanını seçtirmediler 367 kanunu çıkarttılar. Biz millete gideriz dedik, bu meseleyi hallettik. Artık hükümetler sandıkta vatandaş tarafından kuruluyor. Siz seçim yaparken 5 yıllığına Türkiye'yi yönetecek kadroları da seçiyorsunuz. Mühür sizin, karar sizin! Evet de bereket vardır, Hayır'dan hayır gelmez. Bu sistem Erdoğan için değil, her doğan içindir.




#Binali Yıldırım
#İzmir
#Otoyol
7 yıl önce