|

Başkentin en yükseğine siber merkez

Türk Telekom’un Ankara’da yaptığı Türkiye’nin en büyük Siber Güvenlik Merkezi ve Hizmet Yönetim Merkezi’nin de içinde bulunduğu yeni genel müdürlük binası açıldı. Şirketin CEO’su Dr. Paul Doany, kaynakları daha verimli ve etkin şekilde kullanırken hizmet kalitesini de arttırmayı hedeflediklerini söyledi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 10/06/2018 Pazar
Güncelleme: 00:32 - 10/06/2018 Pazar
Yeni Şafak
Türk Telekom, Genel Müdürlüğü’nü başkentin en yüksek kulesine taşıdı
Türk Telekom, Genel Müdürlüğü’nü başkentin en yüksek kulesine taşıdı

Türk Telekom’un Ankara’daki yeni genel müdürlük binası, 204 metre yüksekliğiyle başkentin en yüksek ofis kulesi olma özelliğini taşıyor. Bina, 36 katlı kule bloğu ile Türk Telekom’un tüm teknik yönetim merkezlerinin bir araya toplandığı yatay baza bloğundan oluşuyor. Başbakan Binali Yıldırım’ın da katıldığı açılışta konuşan Türk Telekom CEO’su Dr. Paul Doany, Çevre dostu ve akıllı bina teknolojileriyle donatılan yeni genel müdürlük binası ile Türk Telekom, kaynaklarını daha verimli ve etkin şekilde kullanırken hizmet kalitesini de arttırmayı hedeflediklerini söyledi. Doany, “Yıllardır Türkiye’nin dijital dönüşümü için ülkemizin geleceğine yatırım yapıyor; 42,6 milyon abonemize mükemmel müşteri deneyimi yaşatmak için çalışıyoruz” dedi.

1,6 MİLYARLIK YATIRIM

Türk Telekom’un gayrimenkul yatırımlarına dikkat çeken Doany, özelleştirmeden bu yana sadece gayrimenkul alanında 1,6 milyar TL yatırım harcaması gerçekleştirdiklerini ifade etti. Doany: “Türk Telekom’un sürdürülebilirlik ve çevreci yaklaşımını başarıyla yansıtan yeni binamız, Ankara’da farklı konumlarda dağınık olarak hizmet veren pek çok birimimizi tek bir merkezde toplarken modern tasarımı, akıllı teknolojisi ve çevre dostu yapısıyla şimdiden başkentin örnek alınacak sembol binalarından biri konumuna geldi. Bu sayede pek çok farklı maliyet kaleminden de tasarruf etmiş olacağız” şeklinde konuştu.

ÇEVRECİ KULEDE BİN 600 PERSONEL ÇALIŞACAK

Yeni binada yaklaşık bin 600 personel çalışacak. Binanın toplam kapalı alanı 55 bin metrekare. Baza bloğunda yaklaşık 600 kişilik bir konferans salonu, sergi alanı ve kafeteryanın yanı sıra Siber Güvenlik Merkezi (SOC), Şebeke Yönetim Merkezi (SMC), Mükemmeliyet Merkezi ve Kriz Merkezi gibi kritik yönetim merkezleri yer alıyor. Kule binası Ankara’da çift cephe uygulamasının yapıldığı ilk ve tek bina olmasının yanı sıra, Türk Telekom tarihinde Dinamik UPS’lerin ilk olarak kullanıldığı bina olma özelliğini de taşıyor.


Türk Telekom Okullarından Mehmetçik Sergisi

Törene Başbakan Binali Yıldırım ile Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan da katıldı. Binayı gezen Yıldırım ile Arslan, yıl içinde Türk Telekom Okullarındaki yarışmalarda dereceye giren eserlerden oluşan ‘Mehmetçik’ temalı resim, şiir ve kompozisyon sergisinin açılışını da yaptı. Eser sahibi öğrenciler ödüllerini Doany’nin elinden aldı.

#Ankara
#Siber Merkez
6 yıl önce