|

Belçikalı işadamları prensleriyle geldi

Yeni Şafak
00:00 - 4/05/2004 Salı
Güncelleme: 15:07 - 21/06/2017 Çarşamba
Yeni Şafak
Arşiv
Arşiv
---------------------------------- manset -------------------------------------------
---------------------- manset ---------------------

Resmi bir ziyaret için Türkiye'ye gelen Prens Philippe ve Prenses Mathilde, Türk-Belçika İş Konseyi tarafından Swissotel'de düzenlenen çalışma yemeğine katıldı. Ekonomi, Enerji, Dış Ticaret ve Bilim Bakanı Fientje Moerman, Ekonomi ve Dış Politika Bakanı Patricia Ceysens, Belçikalı Firmalar Federasyonu Başkanı Luc Vansteenkiste ile işadamlarının bulunduğu 130 kişilik heyetle geldiğini anlatan Prens Philippe, "Temel altyapı ve sanayi tesislerinin özelleştirilmesiyle de ilgileniyoruz. İstanbul ve Ankara'daki görüşmelerde bunu dile getirececeğiz" dedi. Toplantıda Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu ve Belçikalı Firmalar Federasyonu arasında Türk-Belçika İş Konseyi'nin yeniden yapılanmasına ilişkin mutabakat zaptı DEİK İcra Kurulu Başkanı Rona Yırcalı ile FEB Başkanı Luc Vansteenkiste tarafından imzalandı.

Prens ve eşi İstanbul Valiliği'ni de ziyaret etti. Ziyarette prens, Vali Güler'e kristal vazo hediye ederken, Vali Güler de prense Türk işi Kütahya vazo verdi.

Prens'e Bediüzzaman'ın '33 Pencere' kitabı hediye edildi

Prens ve eşi Prenses Mathilde'in Topkapı Sarayı'nı ziyaretlerinde ise ilginç bir olay yaşandı. Bir üniversite öğrencisi, Prens'e Bediüzzaman Sait Nursi'nin '33 Pencere' isimli kitabının İngilizce yazımını hediye etti.

  • İSMAİL ZELVİ


    ----------------- imza------------------

    ----------------- imza------------------



  • #Arşiv
    #Yeni Şafak Arşiv
    20 yıl önce