|

Beyaz Eşya Yan Sanayi Sektörü'ne destek

TET çatısı altında buluşan 22 beyaz eşya yan sanayisi firması, "Beyaz Eşya Yan Sanayi Sektörü" kümesi ile Uluslararası Rekabetçiliğin Geliştirmesinin Desteklenmesi avantajlarından yararlanacak

Yeni Şafak
11:03 - 4/05/2016 Wednesday
Güncelleme: 09:07 - 4/05/2016 Wednesday
AA

Ekonomi Bakanlığı desteğiyle Elektrik Elektronik ve Hizmet İhracatçıları Birliği (TET) çatısı altında buluşan 22 beyaz eşya yan sanayisi firması, "Beyaz Eşya Yan Sanayi Sektörü" (TURKHAS) kümesi ile Uluslararası Rekabetçiliğin Geliştirmesinin Desteklenmesi (Ur-Ge) avantajlarından faydalanacak.



TET açıklamasına göre, beyaz eşya yan sanayicileri, uluslararası başarı için kenetlendi. Beyaz eşya ana sanayisi firmalarına komponent üreten, Türkiye geneline yayılmış üyelerden oluşan beyaz eşya yan sanayisi üreticileri, Ekonomi Bakanlığı desteğiyle TET çatısı altında "TURKHAS Takımı" adıyla birleşti.



TURKHAS kümesinde bulunan 22 firma nisan ayında bir araya gelerek düzenlenen "Ortak Akıl Çalıştayı" ile projeye başladı. 3 yıl sürecek projede hangi ülkelerin hedefleneceği ve firmaların uluslararası pazarlarda kurumsallık ve rekabetçilik seviyelerinin artırılması için hangi eğitim ve danışmanlık hizmetlerini alacakları belirlenerek, kümenin stratejik yol haritası çizildi.



Ekonomi Bakanlığı tarafından sağlanan 2010/8 sayılı "Uluslararası Rekabetçiliğin Geliştirilmesinin Desteklenmesi Hakkındaki Tebliğ" (Ur-Ge) destekleri kapsamında 3 yıl sürecek projede ticaret heyetleri, alım heyetleri ve fuar katılımları düzenleyerek projede yer alan firmaların kümelenme bilinciyle ortak hareket etmesi, ortak lojistik, ortak satın alma ve ortak Ar-Ge faaliyetlerini de gerçekleştirebilecek sinerjiye kavuşması ve proje sonunda, katılımcı firmaların ihracat rakamlarının en az yüzde 70 artırılması hedefleniyor.




#Beyaz Eşya Yan Sanayi
#komponent
#TET
#Beyaz Eşya
8 years ago