|

Bin 500 şirkete teşvik anlatılacak

Ekonomi Bakanlığı 30 ili ve bin 500 şirketi kapsayan teşvik ve destek turuna başladı. 100 kişilik bakanlık ekibi bugün ve yarın Gaziantep, Kahramanmaraş, Şanlıurfa, Adıyaman ve Kilis’te tur kapsamında 217 şirketi ziyaret ederek, teşvikler hakkında bilgi verecek.

Yeni Şafak ve
04:00 - 28/07/2017 Cuma
Güncelleme: 01:53 - 28/07/2017 Cuma
Yeni Şafak
Bin 500 şirkete teşvik anlatılacak
Bin 500 şirkete teşvik anlatılacak

Teşvik ve desteklerle ilgili ihracatçının farkındalığını artırmak için Ekonomi Bakanlığı çalışmalara devam ediyor. 100 kişilik uzman bakanlık personeli firmaları ziyaret ederek bilgilendirme yapıyor. Ekonomi Bakanlığından yapılan yazılı açıklamaya göre, ihracata yönelik devlet yardımları için ayrılan bütçenin 2017’de yaklaşık 3 katına çıkarıldığı da bildirdi.

244 ŞİRKET ZİYARET EDİLDİ

Özel sektörün sağlam adımlarla büyüyerek üretim ve ihracatını artırmasını sağlamak amacıyla Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci’nin talimatıyla Türkiye genelinde firmaları tek tek ziyaret ederek verdiği destekleri anlatan Bakanlık yetkilileri, ilk aşamada üç ilde 244 şirketi ziyaret etti. İlk ziyaretler nisan, mayıs ve haziranda Denizli, İzmir ve Ankara’daki firmalarla gerçekleştirilirken, şirketlere Ekonomi Bakanlığı tarafından verilen desteklerin doğrudan anlatılması ve firmaların ihracat, ithalat, yurt içi/yurt dışı yatırım, serbest bölge ve ürün güvenliği denetimi konularında karşılaştıkları sorunlara çözüm getirilmesi amaçlandı.

DAHİLDE İŞLEME REJİMİ ANLATILIYOR

Ekonomi Bakanlığı ihracat yapmak amacıyla girdi ithal eden üreticilere vergi muafiyeti sağlayan Dahilde İşleme Rejimini de bu kapsamda şirket temsilcilerine yüz yüze aktarıyor.

#Türkiye
#Ekonomi
#şirket
7 yıl önce