|

Bitcoinle alışveriş rüzgarına kapıldık

Chicago borsasında vadeli işleme açılan sanal para bitcoin'in daha da yükseleceğine inananlar alışverişle bitcoin toplamaya başladı. Türkiye'de birçok alışveriş sitesinde traktörden villaya fiyat bitcoin olarak girilmeye başladı.

Yeni Şafak ve
04:00 - 19/12/2017 Salı
Güncelleme: 00:49 - 19/12/2017 Salı
Yeni Şafak
Birçok alışveriş sitesinde fiyat traktörden, villaya bitcoin olarak girilmeye başlandı.
Birçok alışveriş sitesinde fiyat traktörden, villaya bitcoin olarak girilmeye başlandı.

Tüm dünyayı kısa sürede etkisi altına alan sanal paralar Türkiye’de de sıkça konuşulur oldu. Hatta konu Diyanet’in de gündemine girdi. Sanal paraların dinen uygun olup olmadığını soranlara Diyanet, “Sanal paralar merkezi bir otoriteye sahip olmadığı için devlet teminatı altında değil. Değer kazanıp kaybetme konusunda spekülasyonlara açık ve kara para aklamak için kullanıldığı gerekçesiyle şu aşamada dinen uygun değil” dedi. Buna rağmen, Chicago borsasında vadeli işleme açılan sanal para bitcoinin (BTC) daha da yükseleceğine inananlar, alışverişle bitcoin toplamaya başladı. Sanal para rüzgarına Türkler de kapıldı. Birçok alışveriş sitesinde fiyat traktörden, villaya bitcoin olarak girilmeye başlandı.

Milyonerlik hikayesi

Fin-As Danışmanlık Yönetim Kurulu Başkanı Ali Serim, ilk Bitcoin yatırımcılarının milyoner olma hikayelerinin ülkemizde de etkisini gösrerdiğini söyledi. Yüzbinlerce kişinin BTC almanın yollarını araştırdığını belirten Serim, “Öyle ki Aksaray adresli traktör ilanında fiyat 1 BTC, Yeni Erenköy adresli Motoryat ilanında fiyat 14 BTC, Antalya adresli başka bir ilanda 250 bin euro fiyat belirlenmiş olsa da başlık ‘Bitcoin karşılığında Müstakil 4+1 yüzme havuzlu villa’ şeklinde verilmiş. Bu ve benzeri örnekler gelişmiş ülkelerde daha da görünür hale geldi” şeklinde konuştu.

  • Dikkatli olmak gerekiyor
  • Sanal paranın birçok riskleri beraberinde getirdiğini belirten Serim, dikkatli olmak gerektiğini söyledi. Serim, “JP Morgan CEO’su Jamie Dimon, ‘Çalışanım bitcoin ile işlem yaparsa işten çıkarırım’ derken benzer kaygılar taşıyordur şüphesiz. Terörün finansmanının en önemli sorun olduğu günümüzde BTC, sistemin düşmanı konumunda. 2018'de AB ve İsviçre, karşılıklı olarak finansal verilerin şeffaf bildirimi için Otomatik Bilgi Değişim Sistemi (OBD)’ne geçecek. Sanal para birimleri şeffaflaşmanın önünde bir engel. Bu da bu tür kripto paraların yasaklanacağını ya da devletlerin kontrolü altına alınacağını gösteriyor” dedi.
#Bitcoin
#Sanal Para
6 yıl önce