|

Boğaz tüp geçişiiçin imza atıldı

Yeni Şafak
00:00 - 7/05/2004 Cuma
Güncelleme: 15:11 - 21/06/2017 Çarşamba
Yeni Şafak
Arşiv
Arşiv
---------------------------------- manset -------------------------------------------
Boğaz tüp geçişi için imza atıldı
---------------------- manset ---------------------

"Asrın projesi" olarak nitelendirilen "Marmaray Projesi"nin Asya ile Avrupa'yı denizin altından birbirine bağlayacak demiryolu boğaz tüp geçişi inşaatının sözleşmesi imzalandı. Ulaştırma Bakanlığı, en düşük teklifi veren Taisei-Kumagai Gumi-Gama-Nurol Ortak Girişimi ile sözleşme imzaladı. Sözleşmenin imzalanması amacıyla, Sheraton Oteli'nde tören düzenlendi.

Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, törende yaptığı konuşmada, uzun yıllardan beri konuşulan, özellikle İstanbullular'ın büyük özlemi olan ve "Asrın Projesi" diye nitelendirilen Marmaray Projesi'nin hayata geçirilme aşamasına geldiğini söyledi. Yıldırım, projenin ilk etabını oluşturan demiryolu boğaz tüp geçişinin 13.7 kilometre uzunluğunda olacağını ve tünelin "batırma tip tünel" şeklinde yapılacağını bildirdi.

Tünelin, boğazın altından Asya ile Avrupa'yı demiryolu ile birbirine bağlayacağını belirten Yıldırım, bu kesimin yaklaşık 800 milyon dolara mal olacağını, projenin tamamının ise 2008'de yaklaşık 2.5 milyar dolar harcamayla bitirilmesinin planlandığını belirtti. Bakan Yıldırım, projenin ilk etabının temelinin, pazar günü Başbakan Erdoğan tarafından atılacağını bildirdi.


----------------- imza------------------

----------------- imza------------------



#Arşiv
#Yeni Şafak Arşiv
20 yıl önce