|

Cumhurbaşkanı Erdoğan: İdam meclisten geçerse onaylarım

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Manavgat Starlight Otel'de Memur-Sen'in 5. Büyük Türkiye Buluşması'nda konuştu. Erdoğan "İdam Cezası parlamentodan geçip bana gelirse ben de onaylarım. Çünkü şehitlerimizi af yetkisi bizim değildir" dedi.

Yeni Şafak
17:25 - 25/03/2017 Cumartesi
Güncelleme: 18:39 - 25/03/2017 Cumartesi
Yeni Şafak
Cumhurbaşkanı Antalya'da konuştu.
Cumhurbaşkanı Antalya'da konuştu.

Memur-Sen'in 5. Büyük Türkiye Buluşması'nda konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "İdam cezası parlamentodan geçip bana gelirse ben de onaylarım. Çünkü şehitlerimizi af yetkisi bizim değildir. Af yetkisi ailesinindir ondan başkası bunu yapamaz. Devlete karşı işlenen suçlar da ayrı bir konu" ifadelerini kullandı.



Açıklamadan öne çıkan başlıklar şöyle:


"Memur-Sen ülkemizin en etkili sivil toplum kuruluşu olarak milli iradenin sancaktarlığını yapıyor.



Türkiye'yi son 14 yılda, Cumhuriyet tarihiyle mukayese edilemeyecek kadar büyük eserlerle donattık.



3 yılda Marmaray'dan 200 milyon insan geçti.



Biz kendi insansız hava aracımızı yapıyoruz. Onlar çılgına dönüyor. Çünkü 14 yıldır biz dost bildiklerimizden İHA alamadık. Ancak kötü komşu ev sahibi yaparmış.



Bir zamandır nedense ülkemize uygulanan ambargolar gösteriyor ki şayet terörle mücadelede eskisi gibi diğer ülkelere mecbur ve mahkum olsaydık inanın atacak kurşun dahi bulamazdık. Vatandaşlarımızın can güvenliğini sağlamak, ülkemizin çıkarlarını korumak noktasında Ankara'da karar veriyor, Silopi'de, Gabar'da, Cudi'de, gerekirse Suriye'de, Irak'ta uyguluyoruz.



"Dostlarımız YPG'nin yanında"


Cerablus'a girdik. Bir taraftan da El Rai'ye girdik. Bir taraftan DEAŞ'la, bir tarafdan PYD, YPG ile veriyoruz. Ne yazık ki dostlar hala PYD ve YPG'nin yanında. Diyorlar ki, bunlar DEAŞ'la iyi mücadele verenler. Biz diyoruz ki, iyi terörist kötü terörist olmaz. Teröristlerin hepsi kötüdür. Bunu bileceksiniz, ama hala anlaşabilmiş değiliz. Siyasi mücadelemiz devam ediyor.



"Camiler ahır olarak kullanıldı"


Tek parti döneminde ülkemizin pekçok yerinde camiler ya amaçları dışında kullanıldı, ya yıkıldı ya da satıldı. Elimde belgeler var. Ahır olarak kullanılan camiler var. Mukaddes kitabımızın öğrenilmesi, öğretilmesi yasaklandı.



"Batı diktatör dedikçe, ben de faşist diyeceğim"


Batı bana diktatör demeye devam ettikçe ben de onlara faşist ve nazi diyeceğim.



"İdam cezasını onaylarım"


İdam Cezası parlamentodan geçip bana gelirse ben de onaylarım. Çünkü şehitlerimizi af yetkisi bizim değildir. Af yetkisi ailesinindir ondan başkası bunu yapamaz. Devlete karşı işlenen suçlar da ayrı bir konu.



"Bu millet tehditlere boyun eğmez"


Muhtarlıklardan lokantalara kadar akıllarına gelen her şeyin kapatılacağını söylüyor. Yalanın ucunun kaçırmış durumdalar. Sadece yalanla kalmıyor yeni sistem gelince şöyle olacak böyle olacak diye milleti tehdit ediyorlar. Milletimizin bu tehditlere pabuç bırakacağını sanıyorlarsa yanılıyorlar. Bu millet tehditlere boyun eğmez.



"Hainler hezimete uğrayacak"


Ülkemizi eski kaos günlerine döndürmek isteyenler 16 Nisan'da büyük hayal kırıklığına uğrayacaklar. FETÖ'cü hainler 16 Nisan'da ikinci hezimete uğrayacak.





#Recep Tayyip Erdoğan
#Memur-Sen
7 yıl önce