|

'Derviş Madonna gibi'

The New York Times'ın yazarı Thomas Friedman, 'bir kurtarıcı olarak görülen' Derviş'in Madonna kadar ilgi gördüğünü dile getirdi.

Yeni Şafak
00:00 - 6/06/2001 Çarşamba
Güncelleme: 11:36 - 16/06/2017 Cuma
Yeni Şafak
Arşiv
Arşiv

---------------------------------- manset -------------------------------------------

---------------------- manset ---------------------

----------------------- spot ------------------------- ----------------------- spot -------------------------

The New York Times'ın tanınmış köşe yazarlarından Thomas Friedman, dünkü yazısında, Devlet Bakanı Kemal Derviş'in Türkiye'de adeta bir pop yıldızı muamelesi gördüğü, gittiği her yerde gazeteciler ve kameramanlar tarafından takip edildiğini belirtti. Yazar, gösterilen ilginin boyutunu 'Sandım ki Madonna geldi' sözleriyle anlatıyor.

Friedman, bu sahnenin Türkiye'de sürmekte olan drama hakkında her şeyi çok iyi anlattığını vurguluyor. Türkiye'de Şubat ayında olan devalüasyonun yıllarca süregelen kötü yönetim ve yolsuzlukların sonucu olduğunun altı çiziliyor.

Clinton'un yaptığı gibi yabancı ülkelere mali yardım yapmayacağı sözüyle hükümete gelen Bush ekibinin sessizce IMF ve Dünya Bankası'nın 17 milyar dolarlık yardım paketini onayladığı vurgulanıyor. IMF ve Dünya Bankası'nın yaptıkları yardım karşılığında şart koştukları reformlar gerçekleşirse Türkiye politikasında bir devrim olacağının altı çiziliyor. Politikacıların bu reformları gerçekleştirmek zorunda olduklarını bildikleri, ancak bu reformlarla korumacı sistemi bozarak kendi güçlerini azaltacaklarının ve Derviş'i yücelttiklerinin farkında oldukları vurgulanıyor. 'Zeytin Ağacı ve Lexus' adlı küreselleşmeyi savunan kitabı Türkçe'ye de çevrilen Friedman, bir süre önce Türkiye'ye gelmiş ve konferans vermişti.


----------------- imza------------------

----------------- imza------------------



#Arşiv
#Yeni Şafak Arşiv
23 yıl önce