|

Dijitalin yol haritası argela 5G'de çizildi

Teknoloji dünyası Türkiye 5G yol haritasını konuşmak üzere Argela 5G çalıştayında buluştu. Çalıştayda, özel sektör ve kamu kuruluşları arasında geliştirilecek iş birliklerinin önemine de dikkat çekildi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 2/06/2016 Perşembe
Güncelleme: 21:33 - 1/06/2016 Çarşamba
Yeni Şafak

Türk Telekom iştiraki Argela, 5G alanındaki teknolojik gelişmeler ve trendlerin konuşulduğu ikinci 5G Çalıştayı'nı İstanbul'da gerçekleştirdi. Çalıştayda; Türkiye ve dünyada gerçekleştirilen 5G çalışmalarının yanı sıra Türkiye'de milli ve güvenli bir 5G altyapısı kurulması adına akademi, özel sektör ve kamu kuruluşları arasında geliştirilecek iş birliklerinin önemine de dikkat çekildi.


Akademisyenler, bakanlıklar, genel müdürlükler, işletmeciler ve tedarikçilerle birlikte 5G TR Forumu'nu kurduklarını belirten Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) Başkanı Dr. Ömer Fatih Sayan, "Ülke olarak ürün geliştirmeye odaklanarak 5G'ye yerli yazılım ve donanımla ulaşacağız” dedi. Argela'nın 5G alanındaki Ar-Ge çalışmalarına devam ettiğini ve son olarak ON.Lab konsorsiyumuna katıldığını belirten Argela Genel Müdürü Bülent Kaytaz ise “Telekomünikasyon ağlarının akıllandığı bu dönemde 5G için temel yapıtaşı niteliğinde olan ve bizim de vizyon olarak belirlediğimiz 'Programlanabilir Ağ' konseptine uyumlu teknolojileri geliştirmeye başladık" diye konuştu.



YENİ ÇÖZÜM GELİŞTİRİYOR


Uzun zamandır üzerinde çalıştıkları çözümlerinin olduğunu belirten Kaytaz, şu bilgileri verdi: "Bunlardan biri, 5G teknolojileri için ölçeklenebilir ve esnek mimarisiyle geleceğin mobil iletişim ihtiyaçları için yüksek kapasiteli, kişiselleştirilmiş ağ ve hizmet çözümleri sunulmasına olanak sağlayan çözümümüz ProgRAN'dır.”


#Teknoloji
#Argela 5G
#Türk Telekom
8 yıl önce