|

Dijitalleşen ayakta kalacak

Önümüzdeki dönemde artık doğası gereği dijitalleşmeyen hiçbir şeyin ayakta kalmasının mümkün olmadığını belirten Cumhurbaşkanlığı Finans Ofisi Başkanı Prof. Dr. Göksel Aşan, "Bir şey ne kadar dijitalleşebilirse o kadar yaşayacak" dedi.

Mesude Demirhan
04:00 - 8/02/2019 Cuma
Güncelleme: 01:01 - 8/02/2019 Cuma
Yeni Şafak
Göksel Aşan (Soldan 5)
Göksel Aşan (Soldan 5)

“Sigorta ve Emeklilik Sektörü Strateji Belirleme Çalıştayı” Türkiye Sigorta Birliği (TSB) tarafından dün İstanbul’da düzenlendi. Gün boyu yapılan panel ve sunumlarla sigorta sektörünün gelecek 5-10 yılda nasıl konumlandırılacağı tartışıldı. Kamunun dönüşüme eşlik etmesi de ele alındı. Açılışta konuşan Cumhurbaşkanlığı Finans Ofisi Başkanı Prof. Dr. Göksel Aşan sigortacılık sektörünün Türkiye açısından önemli olduğunu söyledi. Ancak bu konuda daha alınması gereken yol olduğunu aktaran Aşan, “Sigortacılık meselesi birkaç açıdan önemli ama şunu söylemek lazım Türkiye’de bir takım konuları konuştuğumuzda hep şunu söylüyoruz. Bu konuda çok şey yaptık ama alacak daha çok yolumuz var. Bazı sektörler var ki onlar da bunu bu kadar rahat söyleyemiyoruz. Sigortacılık ve genel anlamda sermaye piyasaları bunun örneklerinden biri” diye konuştu. Aşan, çalıştayın çok değerli sonuçlar çıkaracağını belirterek, “Önümüzdeki dönemde artık doğası gereği dijitalleşmeyen hiçbir şeyin ayakta kalması mümkün değil. Birşey ne kadar dijitalleşebilirse o kadar yaşayacak” dedi.

Hazine ve Maliye Bakanlığı Sigortacılık Genel Müdürü Murat Kayacı ise sigortacılık sektörünün Türkiye finans sektörü içerisindeki payının henüz beklenen seviyeye ulaşmadığını dile getirdi.

  • Aktif büyüklük 181 milyar tl
  • TSB Başkanı Can Akın Çağlar, Türkiye'de bulunan 62 sigorta şirketinden 38'inin elementer branşlarda faaliyet gösterdiğini, 22 şirketin emeklilik, 2 şirketin de reasürans alanında çalıştığını anlattı. Çağlar, "Sigortacılık sektörü 11,8 milyon katılımcıya bireysel emeklilikte erişti. Bu salonda bulunan arkadaşlarımızın yönettiği aktif büyüklük 181 milyar TL'ye ulaştı” dedi.
  • Teknolojik risklere dikkat
  • Sermaye Piyasası Kurulu Başkanı Ali Fuat Taşkesenlioğlu ise, sigorta şirketlerini sermaye piyasalarında daha fazla yer almaya davet etti. Farklı dijital ekosistemlerin sigortacılar için cazip alanlar haline geldiğini söyleyen Taşkesenlioğlu, teknolojik gelişmelerin getirdiği faydaların yanı sıra, yarattığı risklerin de göz önünde bulundurulması gerektiğini kaydetti.
#Göksel Aşan
#Dijital
#Cumhurbaşkanlığı Finans Ofisi
5 yıl önce