|

Dünyanın gözü Teknofest’te

Dünyanın ilgiyle beklediği Türkiye’nin İlk Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali Teknofest için geri sayım başladı. 20-23 Eylül arasında İstanbul Yeni Havalimanı’nda gerçekleşecek etkinlikler öncesi İstanbul Hava Kuvvetleri Müzesi’nde festivalin tanıtımı gerçekleşti.

Fatih Özer
04:00 - 13/09/2018 Perşembe
Güncelleme: 00:55 - 13/09/2018 Perşembe
Yeni Şafak
 İstanbul'un 40 noktasından 4 gün boyunca festivalin yapılacağı Yeni Havalimanı'na ring seferleri düzenlenecek.
İstanbul'un 40 noktasından 4 gün boyunca festivalin yapılacağı Yeni Havalimanı'na ring seferleri düzenlenecek.

Türkiye’nin İlk Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali olan Teknofest için İstanbul Hava Kuvvetleri Müzesi yerleşkesinde tanıtım toplantısı düzenlendi. Toplantıya Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı Başkanı Selçuk Bayraktar, İstanbul Valisi Vasip Şahin, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı olan Mehmet Fatih Kacır ve etkinlik sponsorları katıldı. 20-23 Eylül'de İstanbul Yeni Havalimanı’nda festival kapsamında yapılacak etkinliklerin detayları anlatılan toplantıda verilen bilgilere göre İstanbul, dünya çapındaki yarışmalara ev sahipliği yapacak. İstanbul'un 40 noktasından 4 gün boyunca festivalin yapılacağı Yeni Havalimanı'na ring seferleri düzenlenecek.

TEKNOLOJİYİ ÜRETEN ÜLKEYİZ

Festivalde dünyada yankı bulacak sürpriz etkinliklerin olacağını belirten Selçuk Bayraktar, “Katma değeri yüksek teknolojilerin daha hızlı gelişebilmesi ve toplumda özellikle gençler arasında teknolojiye farkındalığı arttırmak için Türkiye’nin ilk havacılık, uzay ve teknoloji festivali Teknofest’i düzenliyoruz” dedi.

FESTİVALDE YOK YOK

Öte yandan yapılacak yarışmalar hakkında bilgi veren Mehmet Fatih Kacır, “Festivalde 12 katagoride ödüllü teknoloji yarışmaları düzenlenecek. Roket, otonom sistemler, yapay zeka ve insansız hava aracı bunlar arasında. Festival, dünya çapında bir yarışmaya da ev sahipliği yapacak. Farklı ülkelerden 2 bine yakın hacker uzmanların rehberliğinde özel olarak oluşturulmuş gerçek siber saldırı ortamlarında tüm becerilerini sergileyecek. Teknofest'te dünya drone kupası da sahibini bulacak. Yarışmaya 25 ülkeden 64 sporcu katılacak. Festivalde Solo Türk ve Türk Yıldızları da gösterilere imza atacak” diye konuştu.


40 NOKTADAN ULAŞIM

İstanbul Yeni Havalimanı’nda düzenlenecek olan Teknofest için İBB harekete geçti. İstanbul’un 40 farklı noktasından 4 gün boyunca festivalin yapılacağı İstanbul Yeni Havalimanı’na ring seferleri düzenlenecek. Perşembe ve Cuma günleri okul grupları doğrudan okullarından ve üniversitelerinden taşınacak. Böylece 200 bin kişinin Teknofest’e ulaşımının sağlanması planlanıyor.

#Teknofest
#Selçuk Bayraktar
6 yıl önce