|

Ekonominin motoru askeri ve siyasi güçtür

Columbia Üniversitesi Öğretim Görevlisi Prof. Dr. Wael B. Hallaq, Güçlü ve sürdürülebilir bir sistem olması için ekonomik gücün genellikle askeri ve siyasi güç ile doğrudan ilişkisi olduğunu söyledi.

Haber Merkezi
04:00 - 28/04/2019 Pazar
Güncelleme: 09:08 - 28/04/2019 Pazar
Yeni Şafak
Bilal Erdoğan (Soldan 3) ve Recep Şentürk (Soldan 4)
Bilal Erdoğan (Soldan 3) ve Recep Şentürk (Soldan 4)

5. Uluslararası İbn Haldun Sempozyumu başladı. İstanbul’da gerçekleştirilen ve bugün de devam edecek sempozyumda “İktidar, İktisadi Kalkınma ve Ahlak” teması işleniyor. Sempozyuma dünyanın dört bir yanından akademisyenler katılıyor. İbn Haldun Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Recep Şentürk, sempozyumun ilkini 2006 yılında İbn Haldun'un 600'üncü vefat yıl dönümünde gerçekleştirdiklerini hatırlattı.


Şentürk, “Hedefimiz İbn Haldun'un hatırasını yad etmekti. Orada şunu anladık ki İbn Haldun bize gerçekten çok yeni bakış açıları sunuyor ve batı sosyal bilimleri sınırlarını aşan bizin toplumsal yapımıza daha uygun yaklaşımlar bize sağlıyor. Maksadımız sosyal sorunlarımızı, meselelerimizi İbn Haldun teorileri ve metodlarını uygulayarak anlamaya çalışmak. Sorunlarımızı tahlil etme ve onlara çözümler üretme konusunda işe yarar olduğunu ortaya koyabilmek” dedi.”

KALKINMA İÇİN BAŞARILI POLİTİKA ŞART

Columbia Üniversitesi ve İbn Haldun Üniversitesi Öğretim Görevlisi Prof. Dr. Wael B. Hallaq ise maddi zenginliğin, modern ekonominin gelişmesinin başarılı bir politika için önemli olduğunu dile getirdi. Güçlü ve sürdürülebilir bir sistem olması için ekonomik gücün genellikle askeri ve siyasi güç ile doğrudan ilişkisi olduğuna değinen Hallaq, finansal güç arttıkça politik gücün de arttığını vurguladı.

  • Dünyada hırslı bir tüketim var
  • Son yıllarda “nonlinear” ve “yavaş” ekonomi kavramından söz edildiğine dikkat çeken İbn Haldun Üniversitesi (İHÜ) Mütevelli Heyeti Başkanvekili Necmeddin Bilal Erdoğan, “Dünyayı çok fazla yaşlandırdığımızın, dünyayı kapasitesinin üzerinde kullandığımızın farkına vardık. Aslında dünya 8 milyar insan için yetersiz değil ama dünyayı 8 milyar insana yetemeyecek şekilde kullanıyoruz. Bu kadar hızlı olmasak, bu kadar hırslı olmasak inanıyorum ki bu dünya 10 milyar insana da yeter” diye konuştu.
#​Columbia Üniversitesi
#Wael B. Hallaq
#Recep Şentürk
#Bilal Erdoğan
5 yıl önce