|

Et 25 lira olsun önerisi

Kasaplar Odası Başkanı Saruhan Yağmur, kemiksiz etin kilosunun 25, kemikli etin ise 20 lira olması gerektiğini söyledi. Kurban Bayramı'nın yaklaşmasıyla birlikte marketlerde etin kilosunun bir hayli arttığına dikkat çeken Yağmur, Kasaplar Odası olarak 2 yıldır ete zam yapmadıklarını belirterek, "Şu anda bizim kasaplarda kuzu kemiksiz etin kilosu 32, kemikli etin ise 28 lira. Dana etinin kilosu ise kemikli 27, kemiksiz ise 35 lira. Ancak bu fiyatlar marketlerde 4-5 lira daha fazla. Biz onlara karışamıyoruz ancak denetim şart" dedi.

Yeni Şafak
12:11 - 16/08/2015 Pazar
Güncelleme: 09:12 - 16/08/2015 Pazar
IHA

Yağmur, Kurban Bayramı'ndan bağımsız olarak değerlendirildiğinde etteki fiyat artışının yüzde 5 KDV'nin yanı sıra besicilik politikasından kaynaklandığına dikkat çekerek şunları kaydetti:


"Hayvan yemi pahalı. Samanın kilosu 1.5 lira oldu. Bilinçsiz bir şekilde büyükbaş ve küçükbaş da dişi hayvan kesiliyor. Biran önce bu dişi hayvan kesimlerinin önüne denetim yapılarak geçilmesi lazım. Ayrıca devletin etteki yüzde 5 KDV'yi kaldırıp, hayvancılığı ciddi şekilde desteklemesi lazım. Ancak bunlar yapıldığında etin kilosu düşer."


Yağmur, etin kilo fiyatının kuzu de kemiksizin 25 lira, kemikli de ise 20 lira olması gerektiğini ifade ederek, "Danada ise kemiksiz 30, kemiklinin ise 25 lira olması gerekiyor. Ancak artan maliyetten dolayı kasaplar bu fiyata satamıyor. Biz de kasaplar olarak halkın daha ucuz et yemesini isteriz" diye konuştu.


Yağmur ancak bundan sonra et fiyatların ne yükseleceğini ne de düşeceğini bu fiyatlarda devam edeceğini sözlerine ekledi.

#Kasaplar Odası
#Et
#Kırmızı et
#Et fiyatları
9 yıl önce