|

Faizsiz finansta adres İstanbul

İstanbul Finans Merkezi (İFM) tamamlandıktan sonra 2 trilyon dolarlık faizsiz finans sektöründe de gözde merkezlerden biri olacak. Vakıf Katılım Genel Müdürü İkram Göktaş, “Katılım bankaları olarak hızla büyümemiz ve İslami Finans alanında dünyadan aldığımız payı da hızla geliştirmemiz gerekiyor” dedi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 31/01/2018 Çarşamba
Güncelleme: 00:58 - 31/01/2018 Çarşamba
Yeni Şafak
​İstanbul Finans Merkezi (İFM) tamamlandıktan sonra, şehrin özellikle küresel faizsiz finans ve katılım bankacılığında da merkez konuma gelmesi bekleniyor.
​İstanbul Finans Merkezi (İFM) tamamlandıktan sonra, şehrin özellikle küresel faizsiz finans ve katılım bankacılığında da merkez konuma gelmesi bekleniyor.

İstanbul Finans Merkezi (İFM) tamamlandıktan sonra, şehrin özellikle küresel faizsiz finans ve katılım bankacılığında da merkez konuma gelmesi bekleniyor. Katılım Bankacılığı Strateji Belgesi’nde, faizsiz bankacılık olan katılım bankacılığının bankacılık sektöründeki payının 2025 yılında yüzde 15’e ulaşması hedefleniyor. Bunun için ülkemizdeki potansiyelin harekete geçirilmesi kadar yurt dışı fonların Türkiye’ye getirilmesi de önem taşıdığını belirten, Vakıf Katılım Genel Müdürü İkram Göktaş, “Burada kritik unsurlardan biri İstanbul’un Finans Merkezi haline gelmesi. Bu aşamada katılım bankaları olarak hızla büyümemiz ve İslami Finans alanında dünyadan aldığımız payı da hızla geliştirmemiz gerekiyor. Özellikle Körfez Bölgesi’ne yönelik çalışmalarla ülkemize getireceğimiz fonlar, bu bölgeden getireceğimiz yeni yatırımcılar ülkemizin İslami Finans’ın merkezi olmasında önemli katkılar sağlayacaktır” değerlendirmesini yaptı.

2 TRİLYON DOLARLIK SEKTÖR

İFM’nin katılım bankacılığı için hayati önemde olduğunu dile getiren Göktaş, “İstanbul’un finans merkezi olmasıyla faizsiz bankacılık için de bir cazibe merkezi olacağını düşünüyoruz” diyerek şunları söyledi: “İslami finans, dünya genelinde oldukça ilgi gören ve 2 trilyon doları aşkın büyüklüğüyle göz kamaştıran bir finans modeli. Maalesef ki bu modelin ev sahipliğini şu an için başka ülkeler yapmakta. Bu noktada İstanbul Finans Merkezi projesi kapsamında İstanbul’un İslami Finans’ın da merkezi olması elbette en büyük hedeflerden biri. Bu aşamada katılım bankaları olarak hızla büyümemiz ve İslami Finans alanında dünyadan aldığımız payı da hızla geliştirmemiz gerekiyor. Özellikle Körfez Bölgesi’ne yönelik çalışmalarla ülkemize getireceğimiz fonlar, bu bölgeden getireceğimiz yeni yatırımcılar ülkemizin İslami Finans’ın merkezi olmasında önemli katkılar sağlayacak.”

31 ŞEHİRDE 63 ŞUBE

Vakıf Katılım’ın öncelikleri hakkında da bilgi veren Göktaş, “2017 yılında da ağırlık vererek 31 şehirde 63 şube sayısına ulaştık. Müşterilerimizin hayatını kolaylaştıracak ve katılım bankacılığının tanınmasına destek olacak başta yeni ödeme sistemleri olmak üzere, pek çok alanda ürün geliştirme çalışmalarımız devam ediyor. Yakın zamanda vizyonumuzu ön plana çıkarabileceğiz” dedi.


HEDEF YENİ İSTİHDAM

2018’de 350-400 yeni istihdam sağlamak istediklerini belirten Göktaş, “2017 yılında kira sertifikası ihraçları konusunda da hareketli bir dönem yaşadık. Kuruluşunun üzerinden kısa bir süre geçmiş olmasına rağmen Sermaye Piyasası Kurulu’ndan aldığımız 2 Milyar TL tutarlı ihraç tavanı kapsamında, nitelikli yatırımcılara tahsisli satış şeklinde gerçekleştirilen işlemler sonucunda 2017 yılında 1.62 milyar TL’lik kira sertifikası işlem hacmine ulaştık. Firmaların büyümeye ve istihdama katkılarını artırmak amacıyla iştirakimiz olan Katılım Varlık Kiralama şirketi üzerinden 200 milyon TL’lik “en yüksek reel sektör kira sertifikası ihracını” da başarıyla gerçekleştirdik” dedi.

#İstanbul
#Finans
#Faiz
6 yıl önce