|

Fildişi Sahili ile haberleşmede işbirliği

BTK ile Fildişi Sahili Telekomünikasyon Düzenleme Kurumu arasında elektronik haberleşme ve posta hizmetleri alanında işbirliği yapılmasına ilişkin mutabakat zaptı imzalandı

Yeni Şafak
12:20 - 1/03/2016 Tuesday
Güncelleme: 10:22 - 1/03/2016 Tuesday
AA

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) ile Fildişi Sahili TelekomünikasyonDüzenleme Kurumu arasında elektronik haberleşme ve posta hizmetleri alanında işbirliği yapılmasına ilişkin mutabakat zaptı imzalandı.



BTK'dan yapılan açıklamaya göre, mutabakat zaptı, dün Abidjan'da BTK adınaKurul Başkanı Ömer Fatih Sayan ve Fildişi Sahili Telekomünikasyon Düzenleme Kurumu adınaGenel Müdür Diemeleou Amon Gabriel Bile tarafından imza altına alındı.



Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Fildişi Sahili'ni ziyareti esnasında imzalanan mutabakat zaptı, haberleşmehizmetlerinin her iki ülkenin ekonomik ve sosyal refahının gelişmesindeki önemi ve bu alandakiişbirliğinin diğer alanlardaki mevcut ilişkilerin daha da geliştireceği dikkate alınarak, elektronikhaberleşme ve posta hizmetlerinin düzenlenmesi, kişisel verilerin korunması, bilgi güvenliği, mobilcihaz kayıt sistemi, internet alan adları ve karşılıklı mutabık kalınacak diğer hususlarda bilgi, tecrübe veuzman değişimi yapılması, istişarelerde bulunulması ve ortak seminer/çalıştaylar yapılmasını öngörüyor.



İmza töreninin ardından Sayan ve Kurul Üyesi Musa Şahin'den oluşan heyetin, Fildişi Sahili Telekomünikasyon Düzenleme Kurumu yöneticileriyle yaptığı görüşmede, iki kurumu ilgilendiren muhtelif hususlar ve güncel konularınele alındığı, taraflarca işbirliği arzusu vurgulanarak, imzalanan zaptınilişkilerin güçlendirilmesi bakımından önemli ivme teşkil edeceği belirtildi.



Sayan, Türkiye'nin bilgi ve iletişim sektörü ile BTK'nınfaaliyetleri hakkında bilgi vererek, özellikle 5G konusunun gündemde önemli bir yer işgal ettiğini, buteknolojiyi ilk kullanan ülkelerden biri olma arzusunu taşıdıklarını kaydetti.



IMT Hizmet ve Altyapılarına ilişkinYetkilendirme İhalesinin, BTK tarafından geçen yıl gerçekleştirildiğini anımsatan Sayan, ihaleyle 4,5G teknolojisiyle hizmete başlanacağı ve 5G teknolojisine yerli teknolojiyle geçilmesininönünün açılacağını 1 Nisan itibarıyla işletmecilerin bu kapsamda hizmet vermeyebaşlayacağını bildirdi.



Ar-Ge konusunun da önemine işaret eden Sayan, 4,5G ihalesi kapsamındaişletmecilere yerli üretim hususunda ciddi yükümlülükler getirildiğini kaydetti.

#BTK
#mutabakat zaptı
#Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu
8 years ago