|

Gelişen piyasalar petrolle düştü

Gelişen piyasalar ve para birimleri, petrolün düşüşünü genişletmesi ve yatırımcıların riskli varlıklardan kaçınmalarıyla düşüşünü ikinci güne taşıdı.

Yeni Şafak
12:02 - 24/02/2016 Çarşamba
Güncelleme: 10:08 - 24/02/2016 Çarşamba
Diğer

Gelişen piyasalar ve para birimleri, petrolün düşüşünü genişletmesi ve yatırımcıların riskli varlıklardan kaçınmalarıyla düşüşünü ikinci güne taşıdı.



Bloomberg'te yer alan haberde Filipinler hisseleri iki haftadaki en büyük düşüşünü yaşadı ve MSCI Gelişen Piyasalar Endeksi'ndeki 10 sanayi grubunun tümü aşağı yönde hareket etti. Endekste düşüşlere sanayi ve enerji grupları öncülük etti. Malezya ringgiti, petrol fiyatlarındaki düşüşün petrol ihracatçılarının varlıklarına olan ilgiyi azaltmasıyla dört haftanın düşüğüne indi. Çin yuanı, Çin Merkez Bankası'nın günlük fixingde indirime gitmesi ve Ocak ayında fon çıkışının devam edeceğine ilişkin veri ile birlikte düşüşünü dördüncü güne taşıdı.



Petroldeki geri çekilme, Çin'de politika yapıcıların derinleşmekte olan ekonomik yavaşlamayı kontrol etmede zorlandıklarına ilişkin endişelerle birlikte, hisse senetleri üzerinde baskı oluşturuyor. Petrol, İran Petrol Bakanı'nın, Suudi Arabistan ve Rusya'nın petrol üretimini Ocak ayı seviyelerinde sabitleme planlarının "gülünç" olduğunu açıklamasından sonra New York'ta son seanstaki düşüşünün ardından, varil başına 32 doların altında kalmayı sürdürdü. FED Başkan Yardımcısı Stanley Fischer, Salı günkü konuşmasında finans piyasalarında bu yıl yaşanan kargaşanın, Amerika'da büyümeyi ve enflasyonu etkileyip etkilemeyeceğinin belirsiz olduğunu söyledi.



Kuala Lumpur'da Phillip Capital Management'dan Vivien Loh, "Petrolün ve Amerikan ekonomisinin yönü hala belirsiz. Bunlar piyasaları etkileyen temel faktörler. Bu sadece hisse senetlerini etkilemedi, para birimleri ve tahviller de dahil tüm varlıklar etkilendi" dedi.






#gelişen piyasalar
#petrol fiyatları
8 yıl önce