|

Gökyüzünün ay yıldızlı İHA timi

Savunma Teknolojileri Mühendislik ve Ticaret A.Ş. (STM) gökyüzünde İHA sürüsü kuracak.

Yeni Şafak ve
04:00 - 12/05/2017 Cuma
Güncelleme: 04:29 - 12/05/2017 Cuma
Yeni Şafak
​Gökyüzünün ay yıldızlı İHA timi
​Gökyüzünün ay yıldızlı İHA timi

Alpagu, Kargu ve Togan İHA’larını geliştiren STM yeni piyasaya çıkartacağı insansız hava araçlarını devreye sokacak. Sürü şeklinde havalanacak İHA’lar toplu bir şekilde düşmana hucüm edecek. Togan gözcülük yapacak Kargu mühimmat taşıyacak, Alpago ise hedefe kamikaze gerçekleştirecek. STM Genel Müdürü Davut Yılmaz aileye birkaç ay içerisinde eklenecek yeni İHA’larla sürü projesini hayata geçirileceğini söyledi.



Silahlı
Anka
ilk kez görücüye çıktı

Silahlı ANKA IDEF’te ilk kez görücüye çıktı. Milli Savunma Bakanı Fikri Işık, ANKA'nın başarılı bir şekilde silah donanımının gerçekleştirildiğini açıklamıştı. Merakla beklenen silahlı ANKA fuarın en çok ilgi gösterilen araçlarından biri oldu. Silahlı ANKA ROKETSAN ürünü Cirit füzesi ile donanımlı.

Silahlı ANKA'da ayrıca ROKETSAN’ın İHA’lar için geliştirdiği MAM-L mühimmatı da bulunuyor.


PUSAT’ın kuzenleri

TÜMOSAN, geliştirdiği askeri zırhlı araç ailesine yeni üyeler de katacak. Şirketin Milli Entegre Taktik Tekerlekli Araç Projesi (MENTAP)kapsamında ürettiği PUSAT sonrası aileye ilk etapta iki yeni üye daha katılacak. Fuarda ailenin iki üyesinin maketleri de yer aldı.

HİBRİT araç Hızır

Aselsan ve Katmerciler işbirliğiyle oraya çıkarılan Türkiye’nin ilk hibrit zırhlı konsepti IDEF 2017’de sergilendi. Türkiye’de ilk olan konsept Katmerciler imzasıyla piyasa çıkarılan ’Hızır’ adlı aracın üstünde uygulandı. Hibrit konseptli Hızır,IDEF 2017'de görücüye çıktı.



#İHA
#ROKETSAN
#ANKA
7 yıl önce