|

Güney Afrika'ya yatırım çağrısı

Türkiye'ye yeni atanan Güney Afrika Cumhuriyeti Ankara Büyükelçisi Pule Isaac Malefane, ülkesine yapılacak ihracatta hiçbir kota engeli bulunmadığını belirterek, "Bu yüzden Türk işadamlarına çağrıda bulunuyoruz. Gelin birlikte çalışalım" dedi.

Yeni Şafak
10:28 - 7/04/2016 Perşembe
Güncelleme: 07:29 - 7/04/2016 Perşembe
AA

Malefane, ülkesinin 22. Özgürlük Yılı kutlamaları kapsamında İzmir'e geldi.



Güney Afrika Cumhuriyeti Fahri Başkonsolosu Tamer Taşkın ile İzmir Valisi Mustafa Toprak'ı, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nu, bazı odaları ve dernekleri ziyaret eden Malefane, barındırdığı genç nüfus sayısından dolayı Türkiye ve Güney Afrika'nın birbirine çok benzediğini söyledi.



Malefane, ziyaretinde kamu yöneticileri ve iş adamlarıyla yaptıkları görüşmelerde iki ülke arasında yapılabilecek işbirliklerini ele aldıklarını ifade ederek, 22 yıl önce bağımsızlığını kazanan Güney Afrika'nın, Türkiye Cumhuriyeti'ni her zaman yanında gördüğünü söyledi.



Güney Afrika Cumhuriyeti'nin aradan geçen 22 yıllık süreçte ekonomik bağımsızlığını da kazandığını anlatan Malefane, şunları kaydetti:



"Gelişmekte olan ülkelerden biriyiz. Güney Afrika, Afrika'daki diğer ülkeler arasında daha ileri bir seviyede. Ülkemizdeki genç nüfus oranımız yüzde 42, işsizlik oranı ise yüzde 25'ler civarında. Hükümetimiz bu işsizliği önleyecek çalışmalar yapıyor ve bu çalışmalar önümüzdeki kalkınma planının birinci maddesi. Ekonomimizi canlı tutmak için de ticari faaliyetlerimizi geliştirmenin yollarını arıyoruz. Yaptığımız toplantılarda iki ülkenin genç işadamlarını buluşturma imkanı sağlayabileceğimizi konuştuk. İstendiği takdirde bunun için güzel bir ortam oluşturabiliriz."



"İhracata engel yok"


Güney Afrika'da özellikle tekstil ve otomotiv alanında bir talebin olduğuna dikkati çeken Malefane, “Özellikle bu konuda çalışmalar yapabilecek iş adamlarını ülkemize bekliyoruz. Barındırdığı özellikleriyle ülkemiz her açıdan avantajlara sahip. Güney Afrika'ya yapılacak ihracatta hiçbir kota engeli yok. Bu yüzden Türk işadamlarına çağrıda bulunuyoruz. Gelin birlikte çalışalım" ifadelerini kullandı.

#Güney Afrika
#Güney Afrika Cumhuriyeti Ankara Büyükelçisi Pule Isaac Malefane
#İzmir
#yatırım
8 yıl önce