|

İMKON, ‘odalar birliği’ istiyor

İnşaat Müteahhitleri Konfederasyonu’nun (İMKON) genişletilmiş Türkiye toplantısına 'odalar birliği' isteği damga vurdu. Müteahhitler, toplantıya katılan Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum'dan meslek odası talep etti.

Haber Merkezi
04:00 - 12/10/2018 Cuma
Güncelleme: 01:58 - 12/10/2018 Cuma
Yeni Şafak
Kurum, burada yaptığı değerlendirmelerde sektörün büyümesinin ülke çıkarlarıyla doğru orantılı olacağını kaydetti
Kurum, burada yaptığı değerlendirmelerde sektörün büyümesinin ülke çıkarlarıyla doğru orantılı olacağını kaydetti

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, İnşaat Müteahhitleri Konfederasyonu’nun (İMKON) genişletilmiş Türkiye toplantısına katılarak, sektörün sorunlarını dinledi. Ankara’da gerçekleşen ve basına kapalı toplantıyla ilgili bilgi veren İMKON Başkanı Tahir Tellioğlu, inşaat sektörünün sorunlarının çoğunun herkesin sorumsuz ve kolayca müteahhitlik yapmasından kaynaklandığını belirterek, bunun engellenmesi için Türkiye’de acilen Müteahhit Odaları Birliği’nin kurulmasını talep ettiklerini söyledi.

TAPU HARCI GEÇİCİ SIFIRLANSIN

Tellioğlu, bakan Kurum’a sektörün önünde acilen çözümün bekledikleri 9 konuyu sunduklarını belirterek tıkanıklık yaşanan sektörü hareketlendirmek amacıyla, sıfır konut ve işyeri satışlarında geçici bir süreliğine yeni yapılardaki alım satım tapu harçlarının sıfırlanmasını istediklerini söyledi. Yine hiç evi olmayanlara 150 metrekare altı, 250 bin TL, banka ve devlet desteği ile ucuz konut kredisi imkânı sağlanmasıyla ilgili Konut Kredi Fonu’nun (KGF) kurulmasını talep ettiklerini anlatan Tellioğlu, yabancılara konut ve gayrimenkul satışlarında reklam ve fuar desteği sağlanması konusunda da destek istediklerini aktardı.

KAT KARŞILIĞI İŞLERDE İLAVE SÜRE

Kat karşılığı veya hasılat paylaşım modeli ile iş yapan müteahhitlerin durgun piyasada işleri zamanında yetiştirmeleri için 12-24 ay arası ek süre talebinde de bulunduklarını anlatan Tellioğlu, işi yetiştirme riski oluştuğu için müteahhitlerin arsa sahiplerince cezai müeyyideye tabi tutulduklarını söyledi.

  • Yapı denetim sil baştan olmalı
  • Yapı denetim şirketlerinin gerekli sorumluluğu yerine getirmediğini de Bakan Kurum’a anlattıklarını belirten Telliğoğlu, özellikle yıl sonu itibariyle yürürlüğe girecek yeni yapı denetim uygulamasının yeniden sorgulanıp, güncellenip, yeni uygulama modelinin amacına uygun şekilde belirlenene kadar ertelenmesini istediklerini kaydetti.
#İMKON
#Murat Kurum
6 yıl önce