|

En düşük işçi emeklisi maaşı bin 570 TL

Milyonlarca SSK ve Bağ-Kur emeklisinin Ocak ayı zammı enflasyon rakamlarının açıklanmasıyla belli oldu. İşçi emeklisinin zammı ne kadar oldu? En düşük işçi emeklisinin maaşı ne kadar? Tüm detaylar haberimizde...

Yeni Şafak
14:33 - 3/01/2018 Çarşamba
Güncelleme: 15:03 - 3/01/2018 Çarşamba
Yeni Şafak
SSK ve Bağ-Kur emeklisinin Ocak ayı zammı enflasyon rakamlarının açıklanmasıyla belli oldu.
SSK ve Bağ-Kur emeklisinin Ocak ayı zammı enflasyon rakamlarının açıklanmasıyla belli oldu.

Aralık ayında tüketici enflasyonu yüzde 0.69 olarak açıklanınca, memur ve emeklilerine enflasyon zammı hakkı doğdu. İşçi emeklileri, yeni yılın ilk altı ayı için yüzde 5.66 oranında zam alacak.

Böylece en düşük SSK emekli aylığı bin 485 TL’den bin 570 TL’ye, en düşük esnaf Bağ-Kur emekli aylığı ise bin 330 TL’den bin 405 TL’ye yükseldi.


Zam oranı nasıl belirleniyor?

Memur ve emeklilerin zam oranları toplu sözleşmeye göre önceden belirleniyor, geçmiş 6 aylık enflasyondan kaynaklı bir fark oluşursa da bu fark zam oranının üzerine maaşlara yansıtılıyor. İşçi ve Bağ-Kur emeklileri de memurlar gibi senede iki kere zam alıyor ve zam oranı da bir önceki 6 aylık dönemde, Türkiye İstatistik Kurumu (TUİK) tarafından açıklanan, TÜFE'deki enflasyon oranına göre hesaplanıyor.

Zamlı maaşlar ne zaman ödenecek?

SSK ve Bağ-Kur emeklileri, zamlı paralarını bu ay içinde maaş ödeme günlerinde ceplerine koyacak. Devlet memurları, sözleşmeliler ve geçici personel zamlı maaşlarını ve enflasyon farkını 15 Ocak'ta alacak. Maaşlarını her ayın 1'i ile 5'i arasında alan memur emeklilerinin ise ödemeleri zamsız olarak hesaplarına yatırıldı. Yüzde 4'lük artış ve enflasyon farkıyla oluşan zam farkı, daha sonradan memur emeklilerine verilecek.

#İşçi
#Zam
#Enflasyon
6 yıl önce