|

Zaman yine çuvalladı

Fethullah Gülen'in sahibi olduğu medya yayın organı Zaman, bir skandala daha imza attı. Zaman, Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın'ın 4 gün önce Daily Sabah'taki köşesinde yayınladığı yazıyı "Kalın Avrupa Birliği'ne mektup yazdı" şeklinde vererek durumu saptırdı.

Yeni Şafak
16:09 - 16/06/2015 Salı
Güncelleme: 16:55 - 16/06/2015 Salı
Yeni Şafak

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, 7 Haziran Genel Seçimi sonrası 12 Haziran'da Daily Sabah gazetesinde olası koalisyon modellerinden bahsettiği yazısını yayınladı.



Kalın, yazısında seçim sonrası partilerin açıklamalarını ve tartışılan koalisyon formüllerini kaleme aldı. AK Parti'nin herhangi bir koalisyon senaryosunda kilit rol oynadığını belirten Kalın, HDP ve PKK'nın tavrını da eleştirdi.







Zaman oyun peşinde


Gülen Cemaati'nin gazetesi Zaman ise bugün, Kalın'ın Daily Sabah'ta 4 gün önce İngilizce yayınlanan makalesinin Avrupa Birliği'ne yazılmış bir mektup olduğunu yazdı.



"AKP-MHP koalisyonu" başlığıyla verilen haberde "İbrahim Kalın, Avrupa Birliği'ne AK Parti'nin koalisyon ihtimallerini anlatan bir mektup yazdı" denildi.



Kalın'ın "The post-election picture in Turkey (Seçim sonrası Türkiye'nin fotoğrafı)" başlıklı yazısındaki cümlelerini saptıran Zaman, yazıdaki "İkinci olasılık, bir AK Parti-MHP koalisyonu" sözlerini “Bu durumda AKP-MHP koalisyonu en güçlü senaryo olarak ortaya çıkıyor" olarak değiştirdi.












#ibrahim kalın
#daily sabah
#zaman gazetesi
9 yıl önce