|

İstihdam için işbirliği sözü

Tekstil ve hazır giyim sektörlerinin aktörleri, Bursa’da biraraya gelerek sorunları tartıştı. Dış ticaret fazlası veren bir ülke hedefinin vurgulandığı toplantıda; istihdamın arttırılması için işbirliğinin yolları arandı.

Yeni Şafak ve
04:00 - 24/12/2017 Pazar
Güncelleme: 00:51 - 24/12/2017 Pazar
Yeni Şafak
Tekstil ve hazır giyim sektörü temsilcileri, ortak hareket ederek ülkedeki işsizliğin nasıl azaltılabileceğini konusunu ele aldı
Tekstil ve hazır giyim sektörü temsilcileri, ortak hareket ederek ülkedeki işsizliğin nasıl azaltılabileceğini konusunu ele aldı

Tekstil sektörünün kanaat önderleri Bursa’da gerçekleştirdikleri Tekstil Sektör Kurulu toplantısında uzun vadeli hedeflerini açıkladı. Toplantıya; TİM Tekstil Sektör Kurulu ve İstanbul Tekstil ve Hammaddeleri İhracatçı Birlikleri (İTHİB) Başkanı İsmail Gülle, TOBB Tekstil Sanayi Meclisi Başkanı Abdulkadir Konukoğlu, BTSO Başkanı İbrahim Burkay ve Akdeniz Tekstil ve Hammaddeleri İhracatçıları Birliği Başkanı Zeki Kıvanç katıldı.

İSTİHDAM İÇİN EL ELE

Tekstil ve hazır giyim sektörü temsilcileri, ortak hareket ederek ülkedeki işsizliğin nasıl azaltılabileceğini konusunu ele aldı. Toplantıda tekstilcilerin uzun süreden beri dile getirdiği ithal ipliğe ilave gümrük vergisi uygulanması konusu da gündeme geldi. Hazır giyimcilerle bu konuda öteden beri anlaşamayan tekstilciler, 2011 öncesinde hazır giyim ithalatına yönelik getirilen tarife konusunda kardeş sektörün yayınında durduklarını şimdi aynı konuda kendilerinin destek beklediklerini ifade etti.

YENİ BİR VİZYON ZAMANI

İTHİB Başkanı İsmail Gülle, “Yeni bir vizyon, yeni bir misyon ve yeni bir hedef söylemenin vakti geldi. Üç vardiya üretim yapıyoruz. 7/24 ihracat yapmak istiyoruz. Misyonumuz 7/24 ihracat, vizyonumuz ihracat 4.0 ve hedefimiz dış ticaret fazlası veren bir Türkiye” dedi. Gülle, Türkiye’nin bundan sonraki süreçte hep üretmek ve üretimi canlı tutmak için Sanayi 4.0’ın gereği olan talep odaklı yaklaşımla 7 gün 24 saat çalışması gerektiğini dile getirdi. Gülle, “Cari fazla veren bir sektör olarak, hedefimiz dış ticaret fazlası veren bir Türkiye. Daha bunu yakalamamız zor” dedi.

DIŞ TİCARET FAZLASI ŞART

BTSO Başkanı İbrahim Burkay da, tekstilin bu yıl mevcudu koruduğunu ancak önümüzdeki dönemde tıpkı otomotiv sektörü gibi artış ivmesini yakalayacağını söyledi. Hükümet’in Türkiye’de üretilebilen 800’den fazla ürünün içerde üretilmesi ve ithalatının azaltılması için hazırladığı teşviklere dikkat çeken Burkay, “Ülkemizin artık dış ticarette fazla veren bir ülke konumuna gelmesi lazım” dedi.

#Türkiye
#İstihdam
#Bursa
6 yıl önce