|

İzmir- Ankara 3,5 saat

Ankara ile İzmir arasındaki tren yolcuğunu 14 saatten 3 saat 30 dakikaya düşürecek olan İzmir-Ankara Yüksek Hızlı Tren (YHT) Projesi'nde çalışmalar tam gaz sürüyor.

Yeni Şafak
08:48 - 19/06/2017 Pazartesi
Güncelleme: 08:51 - 19/06/2017 Pazartesi
Diğer
Çalışmalarla ilgili bilgi veren AK Partili Atilla Kaya, “İzmir için Ankara komşu kapısı olacak” dedi.
Çalışmalarla ilgili bilgi veren AK Partili Atilla Kaya, “İzmir için Ankara komşu kapısı olacak” dedi.

AK Parti İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya, İzmir- Ankara Yüksek Hızlı Tren (YHT) Projesi'nde gelinen son nokta ile ilgili bilgi verdi. Çalışmaların hızla devam ettiğini kaydeden Kaya, "Projeyle, İzmir için Ankara komşu kapısı olacak. İki şehir arası mesafe 624 kilometre ve seyahat süresi 3 saat 30 dakikaya düşürülecek. Yüksek hızlı tren, otoyollar ve bölünmüş yollarıyla İzmir'imizin çok daha gelişmiş hale gelmesi sağlanmış olacak. Bu tarihi projenin 2019 yılı sonunda tamamlanması hedefleniyor" dedi.

SÜREÇ İLERLİYOR

İhale süreçleri başlatılmayan hiçbir yerinin kalmadığını belirten Mahmut Atilla Kaya, "167 kilometrelik Ankara (Polatlı)-Afyonkarahisar kesiminde altyapı çalışmaları yüzde 40 fiziki ilerlemeyle devam etmekte.

89 kilometrelik Afyonkarahisar-Uşak (Banaz) kesimi ile Afyonkarahisar direkt geçişi altyapı yapım işi için yüklenici firmaya yer teslimi yapıldı. 90,6 kilometrelik Banaz-Eşme kesimi altyapı yapım işinde de yüklenici firmaya yer teslimi yapıldı ve çalışmalara başlandı.

4,9 MİLYAR MALİYET

74 kilometrelik Eşme- Salihli kesimi altyapı yapımı için 11 Temmuz'da mali teklifler alınacak.

68 kilometrelik Salihli- Manisa kesimi altyapı yapımı için yüklenici firmaya yer teslimi yapıldı.

34 kilometrelik Manisa-Menemen kesiminin de 2 ve 3 hatlı hale getirilmesi amacıyla yer teslimi yapıldı" açıklamasını yaptı.Batı-Doğu aksında önemli bir demiryolu koridorunun oluşturulacağını belirten AK Partili Kaya, projenin toplam yatırım maliyetinin 4,9 milyar liraya ulaşmasının beklendiğini söyledi.

TCDD Genel Müdürlüğü'nün İzmir ile Ankara YHT hattında yılda 6 milyondan fazla yolcu taşımayı öngördüğünü ifade eden Kaya, "Türkiye 2009 yılından itibaren inşa edilen hızlı tren hatları ile birlikte, bu teknolojiyi kullanan ülkeler arasında Avrupa'da 6'ıncı, dünyada ise 10'uncu. İzmir-Ankara Yüksek Hızlı Tren Hattı projesi, ülkemizin ulaşım alanındaki mega projelerinden birisidir" diye konuştu.

#Ankara
#İzmir
#YHT
#Hızlı tren
#Atilla Kaya
7 yıl önce