|

Katılım sigortalarında yüksek potansiyel var

Dünya çapında tekafül alanında prim üretiminin 20 milyar doları bulduğunu söyleyen Katılım Emeklilik Genel Müdürü Ayhan Sincek, ülkemizde de tekafül alanında büyük bir potansiyel gördüklerini ifade etti.

Yeni Şafak
04:00 - 14/08/2017 Pazartesi
Güncelleme: 01:25 - 14/08/2017 Pazartesi
Yeni Şafak
Katılım Emeklilik Genel Müdürü Ayhan Sincek
Katılım Emeklilik Genel Müdürü Ayhan Sincek

Ortak risk paylaşımı ile dayanışma esasına dayanan katılım (tekafül) sigortacılığı hayatın her alanını kapsamına alıyor. Hazine Müsteşarlığı katılım sigortacılığında da düzenleme hazırlıklarına başladı. Katılım Emeklilik’in Genel Müdürü Ayhan Sincek, tekafülün ve sigorta ürünlerinin Türkiye’de gelişimi ile ilgili açıklamalarda bulundu. Sincek, “Dünya çapında tekafül alanında prim üretimi 20 milyar doları buluyor. Türkiye’de ise bu alanda çok büyük bir potansiyel olduğunu son dönemde görüyoruz, Katılım Emeklilik olarak kısa sürede 180 binin üzerinden sigorta poliçesi ürettik. Ayrıca yine BES kapsamında gerçekleştirilen Otomatik Katılım girişlerinde faizsiz fonların yüzde 66 oranında tercih edilmesinden faizsiz sisteme olan ilgiyi basitçe anlamak mümkün” dedi.

EĞİTİME GÜVENCE

Katılım sigortacılığında çok çeşitli ürünlerin var olduğuna dikkat çeken Sincek, “Örnek olarak hayat sigortaları kapsamındaki ürünlerimizden Eğitim Güvencesi Hayat Sigortası ile çocuğunuzun eğitim hayatını güvenceye alabiliyorsunuz. Geleceğine yatırım yapmak isteyen ebeveynler öncelikle çocuklarının eğitimine yatırım yapmalılar. Çocuklarımızın eğitimleri ve geleceğe hazır olmaları bu nedenle çok önemli. Onların iyi ve rahat bir hayat yaşayabilmeleri için çalışıyoruz. Hayatın ne getireceğinizi bilmediğimiz için bizlerin karşılaşabileceği talihsiz durumların çocuklarımızın geleceğini negatif etkilemesine izin vermemekle yükümlüyüz. Bu nedenle anne-babaların, çocuklarının eğitimlerini en kısa zamanda ve ellerinden geldiğince güvence altına almalarını öneriyoruz” dedi.

#Ayhan Sincek
#BES
7 yıl önce