|

Kolay yatırımda hedef ilk 20

Yatırım Ortamının İyileştirilmesi Reformları Çalıştayları’nın açılışında konuşan Başbakan Yardımcısı Recep Akdağ, Türkiye’nin iş yapma kolaylığı endeksinde 60. sırada yer aldığını, hedeflerinin yıl sonuna kadar 30’a, gelecek yılda da 20. sıraya gelmek olduğunu söyledi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 21/03/2018 Çarşamba
Güncelleme: 00:44 - 21/03/2018 Çarşamba
Yeni Şafak
Türkiye iş yapma endeksinde 60. sırada
Türkiye iş yapma endeksinde 60. sırada

Başbakan Yardımcısı Recep Akdağ, Dünya Bankası’nın bütün ülkeler için objektif olarak kullanılan bir ölçüm mekanizmasına göre yatırımcıların iş yapma kolaylığında Türkiye’nin 60. sırada olduğunu belirtti. Akdağ, “Önümüze bir hedef koyduk. Madem 60. sıralardayız, aşağı yukarı 10 senedir o sıralardayız. Biz bunu 2018’in sonunda hazırlanacak raporda en az 30. sıraya getirelim. 2019’da da 20. sıraya getirelim. Çok iddialı bir hedef ama hepimiz sahip çıkarsak gerçekleştirebileceğimizi biliyorum” diye konuştu.

BÜYÜMENİN TEMELİ GENÇ İSTİHDAMI

İnsanların daha fazla yatırım yapması ve gençlere daha fazla iş imkanı sağlanması için yatırımların teşvik edilmesi gerektiğini, böylece Türkiye’nin büyümesinin pozitif anlamda devam edeceğini vurgulayan Akdağ, “Güçlü bir ekonomiye sahip olmak için iş imkanlarını geliştirmek gerekir” ifadesini kullandı. TOBB İstanbul Hizmet Binası’nda düzenlenen Yatırım Ortamının İyileştirilmesi Reformları Çalıştayları’nın açılışında konuşan Recep Akdağ, toplantının ana maksadının, Türkiye’de iş yapma kolaylığını geliştirirken, büyükşehir ve belediyelerin bu sürece verecekleri katkı ile alakalı olduğunu ifade etti.

‘ASANSÖR MEKANİZMA’ HAYATA GEÇTİ

“Asansör mekanizması” diye tabir edilen tuygulamayı hayata geçirdiklerini anlatan Akdağ, “Teknisyenlerimizin yaptığı çalışmaları, bir-iki aşamada değil, belki 10-20 aşamada bir araya gelip değerlendirip, karşılıklı geri bildirimlerle çok daha iyi yol alabileceğimizi biliyoruz” dedi. Özel sektörün taleplerini ve Dünya Bankası’nın çeşitli ülke tecrübelerinden oluşturduğu ölçüm mekanizmasındaki başlıkları aldıklarını anlatan Akdağ, bunlardan birinin şirket kuruluşlarının kolaylaştırılması, diğerinin ise yargıyla alakalı olduğunu söyledi. Akdağ, dış ticaretin ve finansmana erişimin kolaylaştırılması, vergi ödemenin basitleştirilmesinin diğer başlıklar olduğunu dile getirerek, çalıştayda da inşaat izinleri ve tapu işlemlerinin kolaylaştırılmasını görüşeceklerini aktardı.

  • BÜYÜKŞEHİR VE BELEDİYE ORTAK ÇALIŞMALI
  • İnşaat ile ilgili işlemlerin, kolaylaştırılabilecek işler olduğunu dile getiren Başbakan Yardımcısı Akdağ, “Hele bugünkü teknoloji ile dijital ve elektronik imkanlarla meseleyi kolaylaştırabiliriz. Hepsini elektronik ortamda yapma imkanı var” tespitinde bulundu. Recep Akdağ, iskan alırken de zorlukların oluştuğunu ve bunun için de büyükşehir ile diğer belediler arasında ortak iş yapmanın geliştirilmesi gerektiğini vurguladı. Belediye başkanlarına seslenen Akdağ, “Bu meseleye sizler odaklanırsanız, uygulamada gerekli hususları 15 günde gerçekleştireceğimizi biliyorum" dedi.
#Recep Akdağ
#Yatırım
6 yıl önce