|

KOP Projesi hayata geçirilmeli

Konya Ticaret Odası Başkanı Hüseyin Üzülmez, ilin bölge ekonomisine daha çok katkı sağlayabilmesi için Konya Ovası Projesi'nin hayata geçirilmesi gerektiğini söyledi.

Yeni Şafak
01:00 - 27/12/2004 Pazartesi
Güncelleme: 11:08 - 22/06/2017 Perşembe
Yeni Şafak
Arşiv
Arşiv
---------------------------------- manset -------------------------------------------
---------------------- manset ---------------------

Konya Ticaret Odası (KTO) Başkanı Hüseyin Üzülmez, Konya'nın sadece kendi il ve ilçelerine değil bölge iller için de ekonomik anlamda destek olmaya devam ettiğini söyleyerek "Konya bölge ekonomisine canlılık veren bir konumdadır. KTO olarak Türkiye'nin en büyük kapalı fuar alanı projesi hazırlanmış olup bunun ilk bölümü bitmiştir. Böylece bölge illerimiz de bundan istifade edeceklerdir" dedi.

Bölge ekonomisine daha çok katkı sağlanabilmesi için Konya Ovası Projesi'nin (KOP) hayata geçirilmesi gerektiğini vurgulayan Üzülmez şunları söyledi: "Bölgesel Menkul Kıymetler Borsası ve Endüstri Bölgesinin kurulması, Aksaray, Karaman ve Niğde gibi birçok ilimizi kapsayacak sivil bir havaalanı kurulması, duble yollara ağırlık verilmesi ve hızlı tren projesine ağırlık verilmesi gerekmektedir."

Tarım değil sanayide ilerlemeli

Konya'nın sadece tarım ili olarak bilindiği de sözlerine ekleyen Hüseyin Üzülmez "Ama bunun yerine artık sanayi alanında da ülke ekonomisinde adı sık geçen iller arasındadır. Bunun il ve ilçeler bazında daha da yaygınlaştırılması için KTO olarak bizde çalışmalarımızı bu yönde yoğunlaştırmış bulunmaktayız,"şeklinde konuştu. Üzülmez sözlerine devamla şunları söyledi: " Konya'nın ilk beş ihracatı sırasıyla makine ve mekanik cihazlar, plastik mamüller demir çelik eşya, cam ve cam ürünleri eşyası, motorlu kara taşıt vasıtaları ve aksamıdır.. Konya'nın toplam ihracatı 1 milyar dolardır. Konya Türkiye'nin birçok enlerini bir arada taşımaktadır. Türkiye'nin toplam üretiminin yüzde 10'u, Konya tarafından karşılanmaktadır. Türkiye'nin en fazla un fabrikası Konya'da bulunmaktadır. Türkiye'nin şeker üretiminin yüzde 25'i yine Konya'dan karşılanmaktadır. Yine Türkiye'nin toplam tuz üretiminin yüzde 65'i ilimizden gerçekleşiyor."

2004 yılı verimli geçti
Konya'nın 2004 yılında dolu dolu bir yıl geçirdiğini söyleyen Üzülmez, konuşmasını şöyle tamamladı: "Konya içinde bulunduğumu yıl içerisinde kendi öz sermayesi ile gelişmeye ve kalkınmaya çalışan bir il olmuştur. 2004 yılında ülke genelinde yaşanan iyileşmeye paralel olarak il bazında ihracatımız artmıştır. Konya'da ayrıca Odamızın da yer aldığı S.Ü bünyesinde bir TEKNOKENT kurulmuş, Konya'da doğal gaz kullanımına başlanmış, Hızlı Tren Projesi için çalışmalar proje aşamasına getirilmiştir."


----------------- imza------------------

----------------- imza------------------



#Arşiv
#Yeni Şafak Arşiv
19 yıl önce