|

Körfezli kadınlar 385 milyar $ servete sahip

Son yıllarda petrolden elde ettiği gelirleri finans başta olmak üzere farklı yatırım alanlarında değerlendiren Körfez sermayesinde, iş kadınları da girişimleri ile dikkat çekiyor.

Yeni Şafak ve
04:00 - 2/03/2016 Çarşamba
Güncelleme: 21:10 - 1/03/2016 Salı
Yeni Şafak

Ortadoğu'da zenginlikleriyle öne çıkan Körfez ülkelerindeki iş kadınlarının, servetleri 385 milyar dolara ulaştı. Al-Masah Capital raporuna göre, Körfez'deki iş kadınlarının serveti bölgedeki toplam kişisel servetlerin yüzde 20,2'sine tekabül ederken, kadın nüfusun, toplam nüfusun yüzde 41'ini oluşturduğu Körfez ülkelerinde, çalışan kadınların oranının da yüzde 16 dolayında olduğu belirtildi.



Suudiler birinci


Rapora göre, Suudi Arabistan ve BAE'deki çalışan kadınlar, Körfez'de çalışan kadınların toplamının yüzde 75'ini teşkil ediyor. İngiliz Bankası Gatehouse'un verilerine göre, Suudi Arabistanlı iş kadınları, 100 milyar dolarla Körfez ülkelerinde en fazla servete sahip iş kadınları olarak ilk sırada yer aldı.



BAE'li iş kadınının serveti 11 milyar dolar


BAE'deki 21 bin iş kadını 40 bin şirkete ve 11 milyar dolarlık yatırıma sahip.Ünlü isimler arasında, BAE'den Dubai İşkadınları Konseyi Başkanı ve Celile Foundation Başkanı Raca İssa el-Kirk, Kuveyt'ten Kuveyt Ulusal Bankası Genel Müdür Yardımcısı Bahreyn'den Muna el-Muid ise bölgedeki etkin iş kadınları olarak öne çıkıyor.


#Körfezli kadınlar
#Suudi Arabistan
#iş kadınları
8 yıl önce