|

Maliye Bakanı Albayrak: 3 milyar TL'ye yakın tasarruf elde ettik

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, "2018'in dördüncü çeyreğinde faiz giderlerinde 3 milyar TL'ye yakın tasarruf elde ettik" dedi. Albayrak, "Reel ekonomi ve büyümede 2019'u güçlü kapatacağız" açıklamasında bulundu.

Yeni Şafak
16:28 - 24/01/2019 Perşembe
Güncelleme: 17:02 - 24/01/2019 Perşembe
Yeni Şafak
​Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, Davos'ta gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.
​Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, Davos'ta gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, Davos Zirvesi'nde gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

Konuşmasında öne çıkan başlıklar şöyle:

"Türkiye olarak güçlü bir döneme gireceğimizin altını çizdik. Çok daha aktif bir hazinecilik ortaya koyacağız. Her kuruşu etkin bir şekilde kullanmak. Kur, para birimi, vadeyi çok daha etkin bir halde kullanılacak. Buna alışık olmayan bazı piyasa yorumcuları farklı şeylerle karşı karşıya kaldılar.

2018'in dördüncü çeyreğinde faiz giderlerinde 3 milyar TL'ye yakın tasarruf elde ettik. Reel ekonomi ve büyümede 2019'u güçlü kapatacağız.

Önceliğimiz borçlanma maliyetlerini düşürmek

2019 bütçesi çok muhafazakar bir bütçe oldu. 2019'da büyüme, piyasa beklentileri, enerji fiyatı tahminleri, faiz maliyetlerinin oluşturacağı çok güçlü olacak. 2019 bütçesinin çok daha rahat bir bütçe olacağını öngörüyorum. Kurla alakalı dünyanın hiçbir ülkesinde bir tahminde bulunmasını beklemek doğru değil.

Türkiye belki uzun yıllar kur konusunda stratejik akılla, çok büyük koordinasyonla stratejiler belirlemiş olabilir. Türkiye kaliteli büyüyecekse kurun ortaya koyduğu analiz edip çok stratejik bir akla sahip olmak zorunda. Kurun rekabetçi değil Türkiye reel ekonomisine etkisinin çok daha yakından gözetildiği bir şekilde olmalıdır.

Ocak ayı itibarıyla ortaya çıkan resim, iyileşmenin beklenenden daha büyük olduğu yönünde.


Toplantılardan dönmeden etkilerini arkadaşlarımızdan almaya başladık. Son bir iki gündür piyasalara daha olumlu katkı yaparak olumlu etkisini görmeye başlayacağını düşünüyorum. Almanya ve Fransa'yla çok verimli ikili ilişkilerimiz oldu. Küresel süreçte yaşananları nasıl fırsata dönüştürürüz diye stratejik bir akılla bakıyor meseleye. Biz de aynı şekilde bakıyoruz."


#​Hazine ve Maliye Bakanı
#Berat Albayrak
#Davos
5 yıl önce