|

Medyada küçüldü bankaya geri dönüyor

Bir süredir kulislerde konuşulan 'Doğan Holding banka kuruyor' söylemi resmileşiyor. Kamuyu Aydınlatma Platformu’na duyuru geçen holding, yatırım bankası izni için BDDK'ya başvurduğunu bildirdi.

Haber Merkezi
04:00 - 21/09/2019 Cumartesi
Güncelleme: 23:43 - 20/09/2019 Cuma
Yeni Şafak
Doğan Holding
Doğan Holding

Medya sektöründe küçülmeyi tercih eden Doğan Holding, 14 yıl önce çıktığı sektöre ise geri dönüyor. Daha önce Dışbank ve Alternatifbank'ın sahipliğini yapan Holding, bankacılığa geri döneceğini dün kamuoyuna duyurdu. Bir süredir kulislerde dolaşan haberlere son noktayı koyan Doğan Holding, yatırım bankası kuruluşuna ilişkin izin almak üzere BDDK'ya başvuruda bulunduğunu bildirdi. Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda yer alan açıklamada; “Doğan Şirketler Grubu Holding AŞ, "D Yatırım Bankası Anonim Şirketi"nin kuruluşu için Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu'na (BDDK) başvuruda bulundu” denildi. Açıklamada bankanın faaliyet alanı da yatırım bankacılığı olarak özetlendi.

İLK SERMAYESİ 150 MİLYON TL OLACAK

Açıklamada, izin alındığı taktirde bankanın ne kadar sermaye ile kurulacağına de yer verildi. Buna göre, 150 milyon TL başlangıç sermayesiyle kurulması planlanan D Yatırım Bankası AŞ'de, Doğan Holding'in kurucu ortak sıfatıyla 149 milyon 998 bin 636 TL tutarında sermaye payına sahip olacağı bildirildi.

Dışbank'ı 11 yıl işletip satmıştı

Konuyla ilgili olarak Doğan Holding'ten bir açıklama yapılmadı. Grup 1994 yılında Dışbank'ı satın almış ardından bankayı 11 yıl sonra Fortis'e satmıştı. Doğan Holding’in Onursal Başkanı Aydın Doğan’ın Hürriyet Gazetesi ve CNN Türk’ü sattıktan sonraki hamlesi merak ediliyordu. Grup, Milli Piyango ihalesine de katılmıştı. Yatırım bankacılığı ile ilgili deneyime sahip olan grubun deneyimli isimleri de bünyesine katması bekleniyor.

#Doğan Holding
#Medya
#KAP
#DışBank
#Sermaye
5 yıl önce