|

Mehmet Şimşek'ten 'MTV zammı' düzeltmesi

Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek katıldığı bir televizyon programında "Yüzde 40 MTV zammı 2018'de yeni alınacak sıfır arabalar için geçerli" dedi daha sonra da sözlerini düzeltti. Şimşek, sözlerinin gündem olmasından sonra ikinci bölümde kanunu yanlış anladığını belirterek "Yüzde 40 MTV zammı 2018'de yeni alınacak sıfır arabalar için geçerli" dedi.

Yeni Şafak
09:03 - 2/10/2017 Pazartesi
Güncelleme: 11:06 - 2/10/2017 Pazartesi
Diğer
Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek
Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek
Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek katıldığı televizyon programında, yüzde 40 olarak açıklanan MTV zammı konusuna da değindi.

Şimşek programında ilk bölümünde, "MTV konusunda yanlış bilinen bir şey var. MTV, tamamen 2018'in başından itibaren alınacak sıfır araçlardan alınacak. Şu an aracı olanlar, normal şartlardaki artışlarla vergisini ödeyecek. Ticari taşıtları ilgilendirmiyor. 2018 yılında satın alınacak ikinci araçlarda MTV zammı söz konusu değil. Mevcut 21 milyon araç yüzde 40 vergiden etkilenmeyecek" dedi.
DÜZELTME: Zam tüm araçlara uygulanacak

Başbakan Yardımcısı Şimşek, programın ikinci bölümünde sözlerini düzelterek, kanunu yanlış hatırladığını söyledi. Şimşek, "Meclis'e giden kanun benim söylediğimden farklı, onu da düzelteyim. 2018'den itibaren alınan araçlarda bir de değerine göre artış olacak. Yüzde 40'lık artış mevcut araçları kapsıyor" dedi.


#Mehmet Şimşek
#MTV
#Zam
7 yıl önce