|

Mobilyada 12 taksit satışları %10 artırdı

BDDK’nın mobilya taksit sayısını 9’dan 12’ye çıkarması satışları yüzde 10 arttırdı. MOSDER Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Doğan, “Vadeler kısılınca senetli satışların önü açılıyor, bunların da takibi kolay değil. O anlamda da sıkıntı vardı" dedi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 7/01/2016 Perşembe
Güncelleme: 00:43 - 7/01/2016 Perşembe
Yeni Şafak

Türkiye Mobilya Sanayicileri Derneği (MOSDER)Başkanı İsmail Doğan, mobilya satışlarındaki kredi kartı taksit sınırının 9'dan 12'ye çıkarılmasının satışları yüzde 10 artırdığını söyledi.MOSDER'in haftaya düzenleyeceği İstanbul Mobilya Fuarı (İSMOB) lansmanında konuşan Doğan, fuarın 12 - 17 Ocak'ta, TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi'nde ziyaretçilerini konuk edeceğini belirtti.



MOBİLYACI SEVİNDİ


Mobilya tüketicisinin kartla 12 taksit ile satın almaya alıştığını vurgulayan Doğan, “Şimdi tekrar bunun 12 taksite çıkmasıyla da bize bu yüzde 10 ile 15 arasında katkı sağlayacak. Vadeler kısılınca senetli satışların önü açılıyor, bunların da takibi kolay değil. O anlamda da sıkıntı vardı. Tüketicilerimiz de 12 taksitten keyif alıyor. Düzenlemenin etkisini hissettik, yüzde 10 etkisi oldu” bilgisini verdi.



İRAN BEKLENTİMİZ BÜYÜK


Rusya'ya mobilya satışlarına olan sınırlı etkilerine dikkati çeken Doğan, “İran pazarı 3-4 yıl öncesine kadar bizim için çok önemli bir pazardı. Bu yıl yaklaşık 9 milyar dolarlık satış rakamlarına ulaşacağımız kanaatindeyiz” dedi.



#Türkiye Mobilya Sanayicileri
#Mobilya
#tüyap
8 yıl önce